Televisie - Kooptips en informatie voor je nieuwe tv

Een nieuwe televisie is niet zomaar aangeschaft. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden. Denk aan het formaat - past-ie wel in je woon- of slaapkamer? Investeer je in een 4K-tv of heb je voldoende aan full-hd? En wat zijn eigenlijk de verschillen tussen oled en qled? Zoveel vragen, maar dankzij Kieskeurig.nl ook een hoop antwoorden! Lees snel verder voor alle informatie over het kopen van je nieuwe tv.

Ga je een televisie kopen? Je hebt ontzettend veel keuze. Daarom vind je hier tips voor het kopen van een nieuwe tv én om alles uit je huidige televisie te halen. Ben je weer helemaal op de hoogte!

Wie een nieuwe televisie wil kopen, kan overdonderd raken door de enorme hoeveelheid technische termen. We leggen de belangrijkste tv-begrippen hier uit, zodat jij precies weet waar je naar kijkt.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe televisie, kijk je waarschijnlijk eerst naar het gewenste formaat. Zelfs grote tv's zijn tegenwoordig relatief betaalbaar. Hoe groot moet je tv zijn

Wil je juist niet teveel geld uitgeven aan een tv, bijvoorbeeld niet meer dan 500 euro? Hoeft ook niet: met onze checklist vind je heel makkelijk de allerbeste budget-TV!

Waarom zou je kiezen voor een 4K- of Ultra-HD-televisie? Daarvoor moet je eerst weten wat de termen 4K en Ultra HD eigenlijk zijn. Ze worden namelijk telkens meer de norm. Lees hier alles over 4K.

Wie zich verdiept in de wondere wereld van televisies heeft keuze uit verschillende schermtechnieken, waarvan niet meteen duidelijk is wat de beste keus voor jou is. We leggen hier lcd, oled en qled voor je uit.

Voor het kijken van digitale tv bestaan er verschillende mogelijkheden. Bij moderne televisies kun je wellicht een geldige Ziggo smartcard plaatsen, dat scheelt weer een apparaat onder de televisie. Maar kan dat zomaar?

Zowat elke televisie noemt zichzelf ‘smart’, maar wat betekent dat eigenlijk? En maakt het nog wat uit welk merk televisie je koopt? Wie slim is, leest eerst even ons artikel over de voordelen van een smart tv.

Eenmaal gekocht? Een televisie ophangen aan de muur biedt dan veel voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld niet meer per se een televisiemeubel nodig en dat scheelt een hoop ruimte in woon- en/of slaapkamer.

Om een fabel uit de wereld te helpen: het is niet ongezond om dicht op de televisie te zitten. Comfortabel is natuurlijk anders, dus een minimale afstand aanhouden is wel zo slim. Lees hier meer over optimale kijkafstanden.