Elektrische fiets - Tips voor kopen en onderhoud

Nederland, fietsland bij uitstek. Maar je moet er wel de conditie voor hebben. Heb je die niet (meer), dan kan een elektrische fiets uitkomst bieden. Met een e-bike hoef je niet meer zo hard te trappen, maar dit soort fietsen zijn ook een grotere investering. Je doet er goed aan je in te lezen voor je een e-bike koopt. Onderstaande artikelen helpen daarbij.

Voor het geld wil je uiteraard wel zeker zijn dat de e-bike die je koopt de juiste is. Met deze tips en informatie kun je zelf makkelijk elektrische fietsen vergelijken. Check onze handige koopgids en vind de beste e-bike voor jou.

Een goede elektrische fiets kies je niet zomaar. Het aanbod is namelijk groot en de specificaties lopen soms best uiteen. Waar moet je dus precies op letten bij de aanschaf? Dit moet je weten over e-bikes.

“Een e-bike … dat is toch alleen voor luie mensen?” En zo zijn er nog wel meer vooroordelen over e-bikes. Maar kloppen die vooroordelen of niet? Fietsprofessor Arend Schwab van de TU Delft legt het haarfijn uit.

De zwakke plek van een elektrische fiets is de accu. Na verloop van tijd neemt de capaciteit daarvan af. Wat kun je doen om je accu zo lang mogelijk in topconditie te houden?

Uiteraard kun je ook elektrische fietsen vervoeren met een fietsendrager. Omdat de meeste e-bikes echter vrij zwaar zijn, zijn niet alle fietsendragers geschikt. Lees hier alles over e-bikes en fietsendragers daarvoor.

Krijg je helemaal zin om zelf met de fiets en je fototoestel eropuit te trekken? Nederland telt zo’n 35.000 kilometer aan fietspad. Maar wat zijn nu mooie routes om met je e-bike te fietsen?