Ga je een televisie kopen? Er is ontzettend veel keuze: 4K, OLED, QLED, interactief of smart: er is een geschikte televisie voor iedereen. Kieskeurig helpt je bij het maken van de juiste keuze en daarom vind je op deze pagina tips voor het kopen van een nieuwe tv en tips om alles uit je huidige televisie te halen.


Toe aan een nieuwe televisie? Bekijk alle tv's op Kieskeurig.nl

Bekijk nu

OLED of QLED? Zo kijk je straks de WK-finale

Nog heel even, dan begint het winterse WK Voetbal in Qatar. Alle wedstrijden van het Nederlands Elftal en de finale op 18 december wil je vanzelfsprekend wel in de hoogste kwaliteit bekijken. Met de juiste televisie bekijk je iedere wedstrijd haarscherp. Maar wat ís de juiste televisie? Wat zijn de verschillen tussen bijvoorbeeld OLED en (Q)LED? En hoe belangrijk zijn de grootte van je televisie en de verversingssnelheid van het scherm? 

Lees meer

Kieskeurig.nl's grote tv-test: welke televisie moet je hebben?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe televisie, beland je in een ondoordringbaar oerwoud van merken, modellen en formaten. Voor elk wat wils natuurlijk, maar welke televisie moet je nou echt kopen? Kieskeurig.nl biedt de helpende hand en heeft 22 populaire modellen voor je getest.

Lees meer

Tips voor de beste tv

Heeft je oude tv het opgegeven? Of ben je op zoek naar een groter of moderner model? Heb je een nieuwe spelconsole gekocht en wil je een televisie die je de beste spelervaring biedt? Of wil je gewoon de leukste filmbeleving? Het lijkt soms een onmogelijke taak om een nieuwe tv kiezen. 

Lees meer

Welke features zijn onmisbaar op je tv?

Wie een televisie uitkiest, kijkt vaak in de eerste plaats naar de prijs en het scherm. Hoe groot is het, welke technologie gebruikt het? Maar er zijn heel wat andere features waar je ook best rekening mee kunt houden. Denk maar aansluitingen, HDR-ondersteuning en smart-functies.

Lees meer

Bekijk de resultaten van de Kieskeurig.nl Televisietest!


Ben jij op zoek naar een nieuwe televisie? In deze video leggen we uit waar je op moet letten als je een nieuwe televisie wilt kopen. Hoe groot moet de tv zijn? Welke features heb ik nodig? Wat moet ik weten als gamer? Bekijk snel de video!


Alles wat je moet weten over Full HD, 4K en 8K

Wie gaat winkelen voor een nieuwe tv zal hoofdzakelijk Ultra-HD-4K-modellen vinden. Kun je nog Full-HD-televisies vinden? Wanneer kies je voor de ene of de andere uitvoering? En hoe zit het met die Ultra-HD-8K-modellen? We praten je bij over de verschillende tv-resoluties en hun voor-en nadelen.

Lees meer

Wat is de beste kijkafstand voor mijn televisie?

Televisieschermen worden steeds groter. Vraag jij je ook af of een 75 inch- model (of groter) eigenlijk wel in jouw woonkamer past? Is dat niet veel te veel? Of is het juist heel prettig? Zijn er regels voor hoe ver je het best bij de televisie vandaan kunt zitten? We leggen je dat graag uit.

Lees meer


Toe aan een nieuwe televisie? Bekijk alle tv's op Kieskeurig.nl

Bekijk nu

Alle beeldtechnologie op een rij

Wie een nieuwe televisie zoekt, moet zich een weg banen door een jungle van afkortingen. Die zijn niet allemaal even belangrijk. Maar welke beeldschermtechnologie je kiest, heeft een grote impact op de beeldkwaliteit. En dus leggen we je kort uit welke afkortingen voor welke technologie staan en wat je er van mag verwachten.

Lees meer