Sim Only abonnement vergelijken: wel een abo, geen nieuwe telefoon

Inhoudsopgave

  1. Telefoon abonnement: waar moet je op letten?
  2. Sim only abonnement: waar moet je op letten?
  3. Prepaid simkaart: waar moet je op letten?

Loopt je abonnement af, maar heb je geen nieuwe telefoon nodig? Overweeg dan eens sim only. Een sim only abonnement is vaak erg goedkoop, omdat je niet betaalt voor de kosten van een nieuwe telefoon. Je betaalt alleen voor bellen, sms'en en internetten.

Op Kieskeurig.nl kan je sim only abonnementen vergelijken en koop je makkelijk het sim only abonnement dat bij jou past!

Telefoon abonnement: waar moet je op letten?

Bij een telefoon abonnement betaal je maandelijks voor een nieuwe telefoon met abonnement. Afhankelijk van de nieuwprijs van je toestel kan het zijn dat je voorafgaand ook eenmalig een bedrag voor de telefoon moet betalen. Een mobiel abonnement vergelijken wordt aanbevolen, want zo krijg je een goed beeld van de verschillende providers en (web)winkels die een gsm abonnement verkopen. Houd er wel rekening mee dat je, wanneer je een duurder toestel koopt, een BKR-registratie krijgt.

Sim only abonnement: waar moet je op letten?

Het grote verschil tussen een sim only abonnement en een telefoonabonnement is dat je bij sim only alleen een abonnement afsluit, en niet extra betaalt voor een toestel. Je hebt dus een simlockvrije smartphone nodig die je zelf apart moet regelen. Een simonly abonnement heeft standaard belminuten en sms’jes. Je kunt natuurlijk ook bij een sim only abonnement kiezen voor mobiel internet, al verschilt de snelheid (3G of 4G) en de hoeveelheid MB’s per aanbieder. Wil je onbezorgd surfen en appen, kies dan voor een sim only met onbeperkt internet.

Hecht je waarde aan flexibiliteit? Ga dan voor een sim only die per maand opzegbaar is. De meeste providers rekenen wel een maandelijkse meerprijs voor dit type abonnement.

Als je op zoek bent naar het goedkoopste sim only abonnement, kun je daarom beter kiezen voor een één- of tweejarig contract. Een passend, goedkoop mobiel abonnement vind je het snelste door Kieskeurig.nl te gebruiken. Een sim only vergelijken kan onder andere op de hoeveelheid belminuten, sms’jes en MB’s.

Prepaid simkaart: waar moet je op letten?

Wil je niet vastzitten aan een (sim only) abonnement met maandelijkse kosten? Kijk dan eens naar prepaid. Het concept is al erg oud en de kans is groot dat je het wel eens geprobeerd hebt. Het enige wat je nodig hebt, is een telefoon en een simkaart. Zo’n simkaart kopen kan bij veel (web)winkels, waaronder supermarkten en elektronicazaken. 

Een prepaid simkaart werkt met elke simlockvrije smartphone, maar ook met oude modellen die geen touchscreen en internetverbinding hebben. Een prepaid telefoon heeft als grote voordeel dat je alleen betaalt voor wat je gebruikt, zonder contract.

Als je een prepaid simkaart koopt, staat daar een zelfgekozen bedrag op – bijvoorbeeld twintig euro. Dit bedrag is vrij te besteden aan belminuten, sms’jes en – optioneel – internet, totdat het tegoed op is. Op de website van de prepaid aanbieder staat hoeveel een belminuut, sms’je en MB (internet) kost. Let erop dat prepaid tegoed doorgaans ‘slechts’ een jaar geldig is.

Tegenwoordig heb je ook een data only sim: een simkaart waar je alleen mee kunt internetten. Bellen en sms’en is dus niet mogelijk, daarvoor dien je een ander soort simkaart aan te schaffen. De data only sim is vooral interessant voor wie geen behoefte heeft aan regulier bellen en sms’en en liever chatapps als WhatsApp en iMessage gebruikt.