Smartphone - Tips en trucs voor je mobiel

Niemand kan meer zonder smartphone. Helaas hebben ze meestal niet het eeuwige leven. Wil je een nieuwe smartphone kopen? Dan is de keuze enorm. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil; smartphone-prijzen vergelijken kan gelukkig heel eenvoudig op Kieskeurig.nl. Maar met alleen het prijskaartje ben je er nog niet, er zijn veel meer zaken om rekening mee te houden. Daarom hebben we onderstaande tips voor je verzameld.

Een smartphone vervangt veel apparatuur, van je telefoon tot mp3-speler en compactcamera. En je moet er ook nog eens mee gezien kunnen worden! Vind hier smartphone-tips om rekening mee te houden.

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, en het aanbod is enorm. Maar wat is de beste smartphone voor jou? Loop onze smartphone-checklist na om een antwoord op die vraag te vinden.

Nog voordat je een nieuw toestel hebt gekocht, sta je nog voor de vraag: Abonnement of sim only? Beide hebben zo zijn voor- en nadelen, die we op deze pagina voor je op een rij hebben gezet.

Sluit je een abonnement inclusief dure smartphone af? Dan krijg je een zogeheten BKR-registratie. Het Bureau Krediet Registratie ziet dit namelijk als een lening. Lees hier wat je erover moet weten.

Een smartphone met goede camera maakt mooiere foto’s en video’s, en dat willen we natuurlijk allemaal. Maar welke smartphone maakt de beste foto's? Zo kies je een toestel met een goede camera.

Of je nou een goedkope smartphone zoekt of de juist een keuze wil maken tussen de nieuwste smartphones: Kieskeurig de opties op een rij, voor elk budget. Want goedkoop is niet altijd duurkoop.

In een wereld waar iedereen met een iPhone of Galaxy loopt, is het ook weleens fijn om een goed alternatief te hebben! We zetten drie alternatieven op een rij, zoals een smartphone met fysiek toetsenbord. BlackBerry!

Ga je voor een Samsung mobiele telefoon of kun je beter een iPhone kopen? De keuze komt dan vaak neer op Android of iOS. In dit overzicht vind je plus- en minpunten van beide besturingssystemen.

Als je oude én nieuwe smartphone op het Android-besturingssysteem draaien, is het eenvoudig om je gegevens over te zetten op je nieuwe toestel. Gegevens overzetten van Android naar Android? Dat werkt zo.

Heb je een nieuwe iPhone gekocht? Gefeliciteerd! In dit stappenplan helpen we je om je gegevens van je oude iPhone naar je nieuwe iPhone over te hevelen naar je nieuwe model. Heel simpel!

Heb je nu een Android-smartphone maar ga je wisselen naar een nieuwe iPhone? Dan stap je over op iOS. Android-gegevens overzetten naar je iPhone kan gelukkig gewoon, zoals we hier uitleggen.

Wordt je volgende smartphone geen nieuwe iPhone? Dan ga je voor een Android-toestel. Wil je alles meenemen, dat kan. Lees hier hoe overstappen van iPhone naar Android precies in zijn werk gaat.

De meeste huisdieren zijn erg ongedurig, vliegensvlug en je kunt vaak maar weinig regisseren. Niet echt het ideale fotomodel dus. Hoe maak je een leuke dierenfoto met je smartphone onder deze moeilijke omstandigheden?

Het grote voordeel van opvouwbare smartphones is dat ze in uitgeklapte staat ineens veel meer schermruimte hebben. Langzaam maar zeker komen de eerste modellen op de markt. Lees hier meer over vouwtelefoons.