Spiegelreflexcamera - Professionele plaatjes binnen handbereik

Wil je een spiegelreflexcamera kopen, dan heb je veel keuze. Op Kieskeurig.nl vergelijk je modellen van populaire merken om zo de beste camera het goedkoopst te vinden. Maar eenmaal aangeschaft zit je waarschijnlijk met veel vragen. Welke standen zijn er en hoe maak je de beste foto's? Check onderstaande tips!

Een spiegelreflexcamera is een flinke investering. Het is dus slim om jezelf in alle mogelijkheden te verdiepen, zodat je snel kunt reageren op mooie aanbiedingen. Zo vind je de beste spiegelreflexcamera.

Waar moet je op letten als je camera's vergelijken wil? De beste fotocamera, is dat een kleine camera, een goedkope, of juist een met de nieuwste mogelijkheden? Lees hier over verschillende soorten camera's

Top 10 beste spiegelreflexcamera's van dit moment

Naar de Top 10

Iedere spiegelreflexcamera heeft een keuzewieltje bovenop de camera, waarmee je verschillende standen kunt instellen. Er zijn een hoop opties, maar met dit artikel maak je een vliegende start.

Wat is diafragma, waarvoor gebruik je het en hoe kun je het diafragma instellen? Lees er hier alles over, zodat je straks nóg mooiere foto’s kunt maken. Oefening baart in dit geval zeker kunst.

Als je start met fotografie voor beginners, dan zijn de technische instellingen vaak een flinke drempel. Wat is ISO-waarde bijvoorbeeld, waarvoor gebruik je het en hoe kun je die ISO-waarde instellen? Lees het hier.

De sluitertijd bepaalt hoe lang de sensor wordt blootgesteld aan het licht. Hoe langer de sluitertijd, des te meer licht er op de sensor kan vallen. Maar waarom is het sluitertijd instellen precies zo belangrijk?

Wat is een goede camera voor beginners? Welk objectief kies je? Welke spiegelreflexcamera filmt het beste? Heb je wifi echt nodig? Allemaal vragen waar je voor komt te staan en wij hebbende antwoorden.

Een spiegelreflex kopen doe je vooral als je de beste beeldkwaliteit en veel camera-instellingen wilt hebben. Is een DSLR kopen voor jou de beste keuze? Wij leggen alles uit en geven tips om je te helpen bij jouw beslissing.

Er zijn een aantal merken die spiegelreflexcamera’s maken. De belangrijkste camerafabrikanten zijn op dit moment Canon, Nikon en Sony. In dit artikel leggen we verschillen tussen camera-merken uit. 

Ga je voor een compactcamera of spiegelreflex? Beide camerasoorten hebben voordelen en nadelen, dus hoe pak je dit slim aan? We vergelijken deze specifieke camera-type's met elkaar op deze pagina.

Misschien sta je juist wel voor de keuze 'systeemcamera of spiegelreflex'. Dat systeem-camera's  momenteel sterk in opkomst zin, wil niet zeggen dat de spiegelreflex het meteen heeft afgedaan. We helpen je kiezen.

Tijdens het vergelijken van digitale camera’s krijg je onherroepelijk te maken met de verschillende sensor formaten. Want er bestaat een full frame sensor maar ook een APS-C-formaat sensor. Wat nu?