Tablets vergelijken en kopen (875 resultaten)

Beste

Nieuwste

Tablets vergelijken

Een tablet is een mobiele computer voorzien van een aanraakgevoelig beeldscherm. Een fysiek toetsenbord is niet aanwezig of in sommige gevallen afkoppelbaar. Met een schermformaat van 7 inch tot 12 inch is de tablet te plaatsen tussen de smartphone en de computer of laptop.

Besturingssystemen

Veruit het grootste deel van de nu verkrijgbare tablets draait op één van de drie belangrijke besturingssystemen. Hieronder worden deze besturingssystemen nader toegelicht, en worden de voor- en nadelen van ieder besturingssysteem genoemd.

 • Android
  Android is het meest voorkomende besturingssysteem op tablets. Dankzij de openheid van het besturingssysteem kan het geheel naar wens door de gebruiker worden aangepast, en is het voor ontwikkelaars gemakkelijker applicaties voor Android te maken. Het aanbod programma’s en games in de Play Store voor Android is dan ook gigantisch. Daarnaast is het geheugen van de Android tablet vaak uitbreidbaar via een geheugenkaart.

  Dankzij de aanpasbaarheid van Android is het besturingssysteem minder goed beveiligd dan bij de concurrentie. Daarnaast worden updates voor Android niet altijd snel uitgerold en zul je dus vaak gebruik maken van een verouderde versie.

 • Apple iOS
  Het iOS besturingssysteem draait op de Apple iPad. Dit besturingssysteem is minder aanpasbaar dan bijvoorbeeld Android, maar daardoor wel veiliger en stabieler. Ook nieuwe updates worden door Apple zelf altijd direct naar alle tablets verzonden. Dankzij de vele iOS-ontwikkelaars is er een zeer ruim aanbod van applicaties en spelletjes in de App Store verkrijgbaar.

 • Windows 8
  Windows 8 is een besturingssysteem ontwikkeld door Microsoft en wordt gebruikt op Windows tablets. Dankzij het jarenlange gebruik van Windows op de desktop pc zal dit mobiele besturingssysteem voor veel mensen erg herkenbaar zijn. Het geheugen van Windows tablets is vaak uitbreidbaar en updates worden snel uitgerold. Aangezien Windows 8 relatief kort bestaat is het aanbod applicaties en games minder uitgebreid.