Toetsenborden vergelijken en kopen (1469 resultaten)

Beste

Nieuwste

Toetsenborden vergelijken

Hoewel elk toetsenbord in principe hetzelfde doet, is er toch een grote variatie in deze producten verkrijgbaar. Van simpele standaard toetsenborden tot keyboards met extra multimediatoetsen, programmeerbare knoppen en lcd-schermpjes.

Over het algemeen wordt het toetsenbord nog vaak met een USB-kabel aangesloten, maar draadloze toetsenborden worden steeds populairder. Wil je een toetsenbord kopen, of verschillende toetsenborden vergelijken? Kieskeurig.nl zet een aantal punten op een rij.

Toetsenbordindeling

Er zijn verschillende toetsenbordindelingen zoals QWERTY en AZERTY. Het ligt aan welke taal jij spreekt, welk type toetsenbord jij gebruikt. Maar waarom?

De reden hiervoor ligt bij de ouderwetse, eerste typemachines. Deze typemachines wilden nog wel eens vastlopen wanneer twee letters te snel na elkaar werden ingedrukt. De hamertjes die het inkt op het papier drukten, kwamen dan tegen elkaar aan en dat ging mis. Daarom is er besloten om letters die veel in combinatie met elkaar worden gebruikt, verder van elkaar af te plaatsen. Maar het verschilt natuurlijk per taal, welke letters veel met elkaar worden afgewisseld. Vandaar de verschillende toetsenborden per taal!

De namen QWERTY en AZERTY komen simpelweg van de eerste zes letters op het respectievelijke toetsenbord.

Verschillende type toetsenborden voor diverse gebruiken

Niet alle toetsenborden zijn hetzelfde. Sommigen bevatten een apart toetsenbord voor numerieke tekens, anderen zijn ergonomisch gevormd en weer andere toetsenborden zijn alleen handig als je gebruik maakt van een Apple besturingssysteem. Lees hier alles over diverse typen toetsenborden.

Liever alle toetsenborden bekijken en vergelijken? Ga dan gauw naar deze pagina. Hier vind je alleen de beste toetsenborden, beoordeeld door de bezoekers van Kieskeurig.

 • Draadloze toetsenborden
  Laten we beginnen met de draadloze toetsenborden. Deze toetsenborden worden via een bluetooth USB-stick aangesloten op jouw laptop of computer. Je zit dan niet vast aan een draad.

 • Niet-draadloze toetsenborden
  Niet-draadloze toetsenborden zijn, het spreekt al voor zich, toetsenborden die je via een kabel moet aansluiten op je laptop of pc. Doorgaans gebeurt dit met een USB-kabel. Niet-draadloze toetsenborden zijn in de regel goedkoper dan draadloze toetsenborden.

 • Toetsenborden voor Windows en Apple
  Dan is er nog het verschil tussen toetsenborden gemaakt voor Windows computers en toetsenborden voor Apple computers. Natuurlijk zijn beide grotendeels gelijk aan elkaar, maar er zijn ook wel degelijk verschillen. Zo bevatten de toetsenborden speciale toetsen die alleen werken met het eigen besturingssysteem. Denk aan het appeltje van Apple.

 • Ergonomische toetsenborden
  Ergonomische toetsenborden zijn gevormd naar jouw handen. Dit wil zeggen: deze toetsenborden helpen jouw handen een goede houding aan te nemen, en geeft ze rust tijdens het typen. Dit kan helpen om pijn bij RSI of juist het ontstaan van symptomen van RSI te verminderen. Goed voor je gewrichten dus, zo’n ergonomisch toetsenbord!

 • Game toetsenborden
  Er zijn veel verschillende gaming toetsenborden verkrijgbaar, met diverse features. Sommige gamers vinden het fijn om een mechanisch toetsenbord te gebruiken. Maar er zijn ook toetsenborden te koop waarvan je een deel helemaal zelf kunt inrichten met de door jou meest gebruikte sneltoetsen. Kijk gauw bij ons aanbod gaming toetsenborden om alle opties te bekijken.

Wist je dat...

Er ook speciale toetsenborden zijn die je kunt gebruiken bij je tablet? Een iPad toetsenbord bijvoorbeeld. Deze sluit je aan via bluetooth, zodat je je tablet kunt gebruiken als computer. Handig, als je net even iets meer wilt typen maar geen laptop in de buurt hebt!