Laptops vergelijken en kopen (2162 resultaten)

Beste

Nieuwste

Laptops vergelijken

Laptops zijn ideale computers. Waar je maar wilt kan je je werk doen, games spelen en zelfs foto’s en video’s bewerken. En ook thuis zijn ze handig, want ze nemen erg weinig ruimte in beslag. En dat terwijl ze aan de binnenkant vaak net zoveel kracht bezitten als de grotere desktop pc's.

Er zijn drie gangbare maten laptops. De compact laptop is de kleinste van de drie. Deze is tussen de 11 en de 13 inch groot. De standaardlaptop is de middelgrote optie. Deze laptops varieren in maat tussen de 13 en de 15 inch. Een laptop wordt geschaald als groot, wanneer deze tussen de 15 en 17 inch groot is.

Tips bij het kopen van een laptop

Als je op zoek gaat naar een nieuwe laptop of notebook, en deze gaat vergelijken op Kieskeurig, is het verstandig om jezelf eerst een paar vragen te stellen.

  • Wil je cd’s en dvd’s afspelen?
    De kleinere laptops worden vaak niet meer geleverd met een cd-speler. Dit helpt de fabrikant met het zo compact mogelijk houden van de laptop of notebook. Wil je wel graag een laptop kopen met een ingebouwde dvd-peler of blu-ray speler? Dan raden wij je aan om te kijken bij de standaard en grote laptops.

  • Wil je foto’s en video’s bewerken?
    Software voor het bewerken van foto’s en video’s kan aardig wat processorkracht vragen van je laptop. Ook heb je dan een goede videokaart en flink wat geheugen nodig. Let hier dus op bij het selecteren van jouw nieuwe laptop

  • Wil je games spelen op je laptop?
    Als je er van houdt om games te spelen op je laptop, is dit ook nog een belangrijk punt om rekening mee te houden. Maar stel jezelf eerst de vraag: wat voor soort games speel ik graag? Games zoals Assassins Creed en World of Warcraft vereisen andere specificaties van jouw laptop dan Farmville en Angry Birds.

Meer informatie over het type processor en andere voorwaarden voor een goede game laptop, foto- en videobewerking en het afspelen en branden van cd's, dvd’s, blu-ray discs vind je op deze pagina.

Laptopmerken

De keuze voor het merk laptop kan net zo belangrijk zijn als de keuze van de specificaties. Wellicht heb je al een sterke voorkeur voor een Acer laptop of een laptop van Apple? Maar ook Toshiba en HP brengen mooie laptop computers uit, waarvan er altijd wel eentje bij je past. Klik op de merken om direct alle laptops van dat merk te bekijken.

Liever niet zoeken op merk maar op de beste laptop? Dat kan natuurlijk ook. Op deze pagina vind je de laptops die het best worden beoordeeld door de bezoekers van Kieskeurig. Oftewel: alleen de allerbeste laptops.

Meer weten over laptops en laptops vergelijken

Als je meer wil weten over alle type laptops en hun mogelijkheden, bijvoorbeeld wat een SSD-laptop is, wat een Retina-beeldscherm inhoudt en wat het betekent om een Thunderbolt aansluiting te hebben? Geen probleem. Je leest het allemaal hier.