Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

laptops


Informatie over laptops

Kies je voor een laptop, een ultrabook of voor een kleine netbook? Kies vooral voor een snelle processor, veel intern geheugen, een goede videokaart en een grote harde schijf. Verder is de werkduur van je accu erg belangrijk. Uitgebreide informatie over de aankoop van een laptop vind je op deze pagina.

Laptops, ook wel notebooks genoemd, worden steeds sneller en doen tegenwoordig niet meer onder voor desktopcomputers. In de afgelopen jaren zijn de prijzen van laptops sterk gedaald. De processor is het hart van de laptop en bepaalt voor een groot deel de prijs en prestaties. Andere belangrijke onderdelen zijn het intern geheugen, de videokaart en de grootte en resolutie van het beeldscherm. Omdat een laptop gebruik maakt van een accu kun je op elke plek werken.

productgroep


Veelgestelde vragen

"Wat voor processor heb ik nodig?"
De processor van een laptop is te vergelijken met de motor van een auto. Het bepaalt grotendeels de prestaties en de snelheid van je laptop. Wil je een laptop om op te kunnen gamen, is het belangrijk om een snelle processor te nemen. De meestvoorkomende processoren zijn van Intel en AMD. Wil je een snelle processor is het verstandig om voor een Intel i7 of AMD A8 of AMD A10 te gaan. Dit zijn op dit moment de snelste processoren op de markt.

"Hoeveel geheugen moet mijn laptop minimaal hebben?"
De gemiddelde laptop van dit moment heeft 4 GB geheugen. Het is ook aan te raden om dit minimaal te kiezen. 4GB is voldoende om de meeste software te kunnen draaien. Meer geheugen zorgt er o.a. voor dat je laptop sneller opstart en dat de programma's of spellen die je wilt spelen eerder opstarten en soepeler draaien.

"Welk besturingssysteem moet ik nemen?
Heb je een laptop die geschikt is voor Windows dan is het aan te raden om Windows 7 erop te installeren. Windows 7 werkt volgens de meeste gebruikers op dit moment het beste en biedt ook alle ondersteuning die je voor software nodig hebt. Heb je een laptop met een touchscreen dan is het een overweging waard om voor Windows 8 te kiezen. Windows 8 heeft extra mogelijkheden voor touchscreen schermen. Ben je in het bezit van een Apple MacBook dan kan je het beste voor het besturingssysteem van Apple kiezen.
Meer informatie over laptopsHet gebruik van de laptop.

Het grote voordeel van een laptop is dat je een notebook op iedere plek binnen en buiten het huis kunt gebruiken. Hierdoor ben je een stuk mobieler. Als je van plan bent om de laptop vaak buitenshuis te gebruiken dan is het van belang om op het gewicht van de laptop letten. Een lichtere en dunne laptop neem je eenvoudig mee op reis.

Je zou in dit geval een netbook of een ultrabook kunnen overwegen. Een netbook is kleiner en lichter. Vaak mist een netbook bijvoorbeeld wel een dvd drive of een blu-ray speler. Grootste voordelen van netbooks zijn het lage gewicht en de kleine afmetingen. Netbooks zijn wel minder snel dan normale laptops of notebooks. Ze hebben meestal een lage hoeveelheid intern geheugen en een eenvoudige processor. Een netbook gebruik je om te kunnen surfen, maar kan niet worden gebruikt voor zware spellen of programma's.

Een alternatief voor netbooks zijn de nieuwe Ultrabooks. Ultrabooks zijn zeer dunne laptops die aan specifieke eisen van Intel moeten voldoen. Deze eisen zijn o.a. gebaseerd op de maximale dikte van de notebook, processorsnelheid, gewicht en werkduur van de accu. Ultrabooks hebben een lange werkduur, wegen maximaal 1,8 kilo en zijn ultradun. Ultrabooks zijn krachtiger dan de gemiddelde netbook.

Enkele voordelen van een laptop ten opzichte van een pc:

 • Mobiliteit : een laptop kan op ieder moment op iedere plek gebruikt worden.
 • Compactheid: een laptop neemt weinig ruimte in beslag.
   
Enkele nadelen van een laptop ten opzichte van een pc:

 • Prijs : de prijs van een laptop ligt hoger dan die van een gelijkwaardige pc.
 • Upgrades : het is moeilijker en duurder om een laptop te upgraden dan bij een pc het geval is.
 • Slijtage : een laptop heeft meer last van slijtage en defecten. Dit komt omdat een laptop vaak wordt verplaatst en omdat een laptop een accu met een bepaalde levensduur heeft.

Welk besturingssysteem is geschikt voor mijn laptop?

De meest gebruikte besturingssystemen zijn die van Microsoft en Apple. Microsofts Windows is in 32- en 64 bits-varianten verkrijgbaar. Voordeel van een 64-bits besturingssysteem is dat deze een grotere rekenkracht heeft en meer bits per keer kan verwerken. Ook Apples OS X is er in 64 bit.

Voorbeelden van deze systemen zijn:
Mac OS X Snow Leopard 64 bits
Windows 7 Home Premium 64 bits
Windows 8 en Windows 8 Pro 64 bits
Het maximale voordeel van een 64 bits-besturingssysteem krijg je pas als zowel de hard- als software hier speciaal geschikt voor is.

Soorten processoren van een laptop.

De processor bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs en prestaties van je laptop. Mobiele processors hebben minder energie nodig dan desktop processors en worden minder warm. Dit maakt deze processors echter ook langzamer dan vergelijkbare processors in een pc.

Als je vooral gebruikt gaat maken van tekstverwerking, internet en andere niet veeleisende programma’s kun je het beste kiezen voor een goedkopere processor. Deze processors zijn energiezuinig en dat is gunstig voor de accu. Je kunt denken aan de:

  productgroep
 • Intel Atom
 • Intel Core i3
 • Intel Celeron
 • AMD Turion


Hoe belangrijk is het intern geheugen van mijn laptop?

Naast de processor is het intern geheugen van invloed op de prestaties van je laptop. Het intern geheugen wordt ook wel Read Access Memory (RAM) genoemd. Hoe groter het intern geheugen, hoe beter en sneller de laptop overweg kan met toepassingen en hoe meer programma’s je tegelijkertijd open kunt laten staan.

productgroep Een normale 32-bits versie van een besturingssysteem, zoals Windows 7, kan maximaal 3,2 GB geheugen aan. Als je een laptop koopt met 4 GB intern geheugen of je doet een upgrade naar 4 GB, dan nog gebruikt deze laptop maximaal 3,2 GB geheugen. Dit is inclusief het geheugen van de videokaart. De rest van het geheugen kan niet worden gebruikt.

Een 64-bits besturingssysteem kan echter tot 8192 MB (8 GB) geheugen aansturen. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Windows 7 Home Premium 64 bit.

Wat voor beeldschermresolutie moet ik kiezen?

De resolutie geeft het aantal pixels aan dat het beeldscherm van de laptop heeft en dus hoe scherp het beeld is. De standaard resolutie van het beeldscherm van een laptop is 1024 x 768. Dit is een verhouding van 4:3, net als het scherm van de meeste televisies en pc’s. Er zijn naast schermen met de klassieke verhouding ook laptops met een breedbeeldscherm verkrijgbaar. Deze breedbeeldschermen hebben een verhouding van 16:10 of 16:9 en een resolutie van bijvoorbeeld 1680 x 1050 of 1680 x 1080 pixels. Tevens bestaan er tegenwoordig laptops met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Dit is dezelfde resolutie die een HD TV ook heeft.

Wat is een TFT beeldscherm?

Alle laptops hebben een Thin Film Transistor (TFT) scherm. Een TFT scherm heeft een veel grotere kijkhoek dan de oudere lcd-schermen. Fabrikanten zorgen bij sommige typen voor een extra plastic laagje op het beeldscherm. Dit laagje kan de weerkaatsing van zonlicht of tl-lampen tegengaan. Indien je veel overdag of bij TL-licht op je laptop wilt werken, is het dan ook aan te raden om te letten op de weerkaatsing van licht op het beeldscherm. Veel TFT schermen zijn uitgerust met LED-verlichting. Voordelen van LED TFT-schermen zijn de levensduur en het energieverbruik.

Informatie over touchscreen laptops.

Touchscreen is steeds meer in opkomst. Tegenwoordig worden er ook steeds meer touchscreen laptops gemaakt. Dit zijn laptops met een touchscreen scherm. Je kan het scherm bedienen door hem aan te raken. Naast het aanraakscherm heb je ook nog de optie om gebruik te maken van een toetsenbord. Je hoeft dus niet persé het touchscreen te gebruiken. Besturingssystemen zijn steeds meer bezig om het systeem geschikt te maken voor touchscreen. Zo heeft Microsoft onlangs Windows 8 geintroduceerd. Dit besturingssysteem is met name geschikt voor tablets en touchscreen monitoren en laptops.

Waar moet ik op letten bij de harde schijf van een laptop?

Op de harde schijf van de laptop worden alle gegevens opgeslagen. Het besturingssysteem (Windows, OS X of Linux), muziek, films en alle andere mogelijke bestanden die op je computer staan, worden opgeslagen op de harde schijf. Behalve de opslagcapaciteit is de snelheid van de harde schijf van belang.

Opslagcapaciteit
De belangrijkste eigenschap van de harde schijf is uiteraard de opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit wordt aangegeven in gigabytes (GB). Eén gigabyte staat bij een harde schijf gelijk aan 1024 MB. Als je de laptop slechts voor tekstverwerking en internet gebruikt, dan heb je geen overdreven grote harde schijf nodig. Wil je aan de gang met videobewerking of computerspellen, zorg dan dat je niet bezuinigt op de harde schijf.

Snelheid
Een ander kenmerk van een harde schijf is de snelheid. De snelheid waarmee de harde schijf kan lezen en schrijven wordt uitgedrukt in Revolutions Per Minute (RPM). Deze waarde geeft het aantal rondjes aan dat een harde schijf per minuut kan draaien. De goedkoopste harde schijven beginnen bij 3600 RPM, de snelste gaan tot 7200 RPM. SSD harde schijven zijn nog sneller.

Wat is een SSD harde schijf?

Een SSD schijf is gebaseerd op flashgeheugen. Een SSD-schijf is flink wat sneller, een stuk kleiner en voorlopig ook nog behoorlijk duurder dan de traditionele IDE- en SATA-harde schijven. Aangezien er geen bewegende onderdelen in een SSD schijf zitten produceren ze geen geluid. Momenteel is de capaciteit van SSD schijven nog beperkt. Indien je meer opslagruimte nodig hebt, kunt je het beste een traditionele harde schijf nemen. SSD-schijven vind je vooral terug in nieuwere laptops, zoals ultrabooks.

Kenmerken van een laptop videokaart.

Op het moederbord van een laptop zit een grafische chip die over het algemeen wordt aangeduid als onboard videokaart. Deze chip zorgt samen met de processor en het interne geheugen voor de grafische weergave op de laptop. Wanneer de laptop een onboard videokaart heeft zal het voor de processor, het RAM-geheugen en het moederbord meer moeite kosten om 3D-beelden te tonen dan met een aparte videochip. De chip maakt namelijk gebruik van deze onderdelen van de laptop. Het is dan ook aan te raden om voor het spelen van 3D spellen en videobewerking een laptop te kiezen met een aparte videochip. Een aparte videochip (meestal nVidia of ATI) gebruikt zijn eigen chip en meestal zijn eigen geheugen. Jouw systeem zal in dit geval dan ook sneller zijn dan bij gebruik van een onboard videochip.

Gedeeld geheugen
Een losse videochip kan, naast zijn eigen geheugen, ook gebruik maken van het RAM geheugen van jouw laptop. Dit wordt ‘gedeeld geheugen’ genoemd. De videokaart zal altijd in eerste instantie gebruik maken van zijn eigen geheugen. Wanneer dit geheugen volledig gebruikt is, zal het RAM-geheugen gebruikt worden. Een onboard videokaart maakt altijd gebruik van het gedeeld geheugen.

Resolutie van het beeldscherm
De snelheid en 3D-prestaties van een videochip hangen ook erg af van de beeldresolutie waarmee je werkt. De resolutie is het aantal beeldpunten wat weergegeven wordt, bijvoorbeeld "1680 x 1050". Dit wil zeggen dat er horizontaal 1650 en verticaal 1050 punten berekend worden. Hoe hoger de resolutie hoe meer de chip zal moeten berekenen. Wil je dus games en applicaties in hoge resolutie (maximale resolutie hangt af van de hardwarematige beperking van de monitor) weergeven dan kun je beter kiezen voor een aparte videochip. Voor HD-weergave (720p/1080p) moet er gelet worden op de uitgangen van de chip (HDMI-out) en of de chip deze waardes ondersteunt.

Het is overigens verstandig om vóór de aankoop te beslissen welke videokaart je nodig hebt, omdat later upgraden van de videokaart bij laptops niet mogelijk is.

Welke video uitgangen zitten er op een laptop?

De meeste laptops zijn tegenwoordig voorzien van aansluitingen op de videokaart waarmee je bijvoorbeeld een los beeldscherm of een televisie aan kunt sluiten op je laptop. Er zijn verschillende soorten uitgangen beschikbaar, waaronder:

VGA
Een VGA-aansluiting is te herkennen aan een langwerpig (blauw) stekkertje met vijftien ronde puntjes en wordt ook wel D-Sub genoemd. Met deze aansluiting kun je analoog beeld naar een gewoon CRT- of TFT- beeldscherm sturen.

DVI
Met een DVI-aansluiting kun je digitaal beeld naar het CRT- of TFT- beeldscherm sturen. Een DVI-aansluiting is een langwerpige aansluiting met 24 vierkante puntjes.

Tv-out
Een tv-out-aansluiting wordt ook wel S-Video genoemd en stuurt analoog beeld naar je televisie. Deze aansluiting is te herkennen aan de ronde coax-aansluiting met een aantal puntjes. De kwaliteit van deze aansluiting is sterk afhankelijk van de lengte en kwaliteit van de coaxkabel. Mocht de kwaliteit tegenvallen, dan kun je dit soms oplossen door een duurdere kabel te gebruiken. Het is aan te raden om de afstand tussen de apparaten zo kort mogelijk te houden en de kabel geheel uit te rollen. Een opgerolde kabel kan voor afwijking en storing in het signaal zorgen. Er is bij een tv-out-aansluiting altijd een aparte kabel nodig voor het geluid.

HDMI
Om digitaal beeld en geluid naar een HD-televisie of naar een modern beeldscherm dat HDMI ondersteunt te sturen, kun je een HDMI-aansluiting gebruiken. Een HDMI-aansluiting is een dunne platte aansluiting.

Van links naar rechts: DVI, Tv-out en VGA
Boven: DVI Onder: HDMI

Van DVI naar VGA
VGA is een aansluiting die al wat langer meegaat en een analoog component signaal doorstuurt, terwijl een DVI-aansluiting digitaal is. Er zijn goedkope verloopstekkers verkrijgbaar waarmee je van een DVI-aansluiting een VGA-aansluiting kunt maken. Hiermee kan een laptop met een DVI-aansluiting probleemloos aangesloten worden op een ouder beeldscherm met een VGA-aansluiting.

Van DVI naar HDMI
Met een verloopstekker of verloopkabel kunt u DVI omzetten naar HDMI. Zo kun je het beeld van uw laptop digitaal op een televisie bekijken. Let er wel op dat de DVI-aansluiting geen geluid meestuurt en er voor het geluid dan ook aparte kabels nodig zijn. DVI en HDMI zijn beide digitale aansluitingen en er is in principe geen sprake van kwaliteitsverlies. Het aanschaffen van dure (gouden) kabels is meestal niet nodig. Wel zit er een maximum lengte aan de te gebruiken kabels, meestal ongeveer tien tot vijftien meter.

Wat is een ethernet aansluiting op mijn laptop?

Met ethernet kun je een laptop aansluiten op andere computers en/of op het internet. Ethernet werkt met een kabel en kan tot 100 meter afstand gebruikt worden. Om een verbinding te maken sluit je de ene connector aan op je laptop en de andere connector op je router of switch. Je kunt jouw laptop op deze manier ook direct met een andere computer verbinden. Hiervoor is tegenwoordig geen speciale (omgekeerde) kabel meer nodig. Aangezien een ethernetverbinding via een kabeltje gaat, en dus niet door de lucht, is beveiliging van het netwerk meestal niet nodig.

Snelheid
De meest voorkomende snelheid van ethernet is momenteel 1000 Mbit/s, ook wel Gigabit Ethernet genoemd. De 100 Mbit/s variant (Fast Ethernet) is ook nog verkrijgbaar. Zelfs deze laagste snelheid is sneller dan de meeste ADSL- of kabelaansluitingen. Een Fast of Gigabit Ethernetverbinding kan altijd de lagere snelheden aan, zodat een ethernetverbinding bijna altijd meteen werkt.

Wat betekent WiFi op een laptop?

WiFi is de draadloze vorm van ethernet. Je kunt met WiFi dan ook uw laptop aansluiten op andere computers en/of internet. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar, maar deze werken niet allemaal samen.

Snelheid
Een draadloze verbinding is over het algemeen langzamer dan een ethernetverbinding. Soms is de WiFi-verbinding zelfs langzamer dan een internetverbinding. Het is aan te bevelen om goed te letten op de WiFi-verbindingen die bij jouw laptop en draadloze router mogelijk zijn. De nieuwe ‘draft-n’ standaard heeft een veel hogere snelheid (tot 300 Mbits) en een veel groter bereik (tot 250 meter) dan de oudere standaarden ‘a’, ‘b’ en ‘g’. De hierboven genoemde snelheden en afstanden zijn overigens altijd de ‘technische maxima’. Dit betekent dat je deze snelheden thuis nooit helemaal kunt halen, meestal is ongeveer 50 tot 60 procent mogelijk. Een draadloos signaal kan daarbij lastig omgaan met bijvoorbeeld dikke muren en metaal. Dit soort zaken zijn van invloed op de snelheid en maximale afstand.

Beveiliging
Aangezien de signalen bij WiFi door de lucht gaan, kan iedereen die jouw huis voorbij loopt deze signalen oppikken. Soms is het dan ook aan te bevelen om een WiFi-netwerk te beveiligen. De verbinding 'encrypten' met WEP, WPA of WPA2 is bijvoorbeeld een oplossing. Een tweede optie is om de modem of router zo in te stellen dat alleen je eigen computers en/of laptops toegang krijgen. Dit kun je doen door het instellen van de MAC-adressen van de computers en/of laptops via het menu van de WiFi-router of modem.

Voor een uitgebreider overzicht van de mogelijkheden met WiFi kun je ook de achtergrondtekst bij draadloze router eens doorlezen.

Wat betekent WiDi op een laptop?

WiDi, ook wel Wireless Display genoemd is een technologie van Intel om apparaten draadloos met een beeldscherm of televisie te kunnen verbinden. Deze techniek is gebaseerd op WiFi. Als je met WiDi aan het werk gaat, zul je merken dat het erg op Bluetooth lijkt. Je koppelt apparaten met een pincode als beveiliging en daarna kun je films, afbeeldingen of andere media draadloos van je tablet, laptop of computer naar je televisie streamen. Als je WiDi wilt gaan gebruiken met je laptop is het van belang dat zowel je televisie als je laptop WiDi ondersteunen. Sinds 2012 zijn de eerste televisiemodellen op de markt die WiDi ondersteunen.

Hoeveel USB poorten zitten er op een laptop?

Een USB-poort is een snelle directe aansluiting voor randapparatuur zoals muizen, toetsenborden, webcams, multifunctions en externe harde schijven. De maximale afstand bij een USB-verbinding is zo’n 10 tot 20 meter. Je kunt een USB-verbinding heel eenvoudig gebruiken door simpelweg de USB-connector van het apparaat in de USB-poort te plaatsen. Windows (of OS X) zal dan automatisch op zoek gaan naar de juiste drivers. In veel gevallen is het apparaat dan, zonder dat je zelf iets hoeft te doen, gelijk geïnstalleerd en werkend (Plug & Play). Een USB-verbinding stuurt tegelijkertijd stroom mee. Zo heb je voor jouw apparaten geen aparte kabel nodig naar het stopcontact. Wanneer je veel USB-apparaten gebruikt kan de accu van je laptop sneller leeg raken.

Aantal aansluitingen
De meeste laptops en computers zijn tegenwoordig voorzien van minimaal één USB-poort. Let op dat een laptop voldoende USB-aansluitingen heeft voor de apparaten die je wilt gebruiken. Je kunt eventueel een USB-hub gebruiken voor extra aansluitingen. Deze USB-hub werkt echter niet altijd even goed voor ieder apparaat.

USB versie
USB 1.1 is inmiddels opgevolgd door USB 2.0, welke een stuk sneller is dan zijn voorganger. Op laptops met USB 2.0 kunnen ook USB 1.1 apparaten worden aangesloten. USB 2.0 apparaten werken soms ook nog met een laptop met USB 1.1, maar dan werken ze bijvoorbeeld iets langzamer of op een lagere resolutie. Indien je de keuze hebt, is het dan ook aan te raden om voor USB 2.0 te kiezen. De allernieuweste variant is USB 3.0. Deze is weer 10x sneller dan USB 2.0.

 • USB 1.0: 1,5 Mbit/s
 • USB 1.1: 12 Mbit/s
 • USB 2.0: 480 Mbit/s
 • USB 3.0: 5 Gbit/s
   

Wat betekent Bluetooth op een laptop?

Bluetooth is een directe draadloze verbinding voor (rand)apparatuur zoals draadloze headsets, draadloze printers, draadloze muizen en toetsenborden, maar ook voor sommige gsm’s en mp3-spelers. De maximale afstand tussen een laptop en een Bluetooth-apparaat is meestal zo’n 10 meter, maar soms is een afstand tot 100 meter mogelijk. Een verbinding over een langere afstand kost wel veel stroom, waardoor de accu eerder leeg zal zijn. Een Bluetooth-verbinding is een stuk langzamer dan een USB-verbinding en stuurt uiteraard geen stroom mee.

Wat betekent Thunderbolt?

Thunderbolt is de nieuwste bedrade aansluitmogelijkheid. Deze is zo snel dat een volledige film in Full-HD kwaliteit in zo'n 30 seconden overgezet kan worden! (10 Gbps)

Hieronder vindt je een overzicht van de meest voorkomende aansluitingen op een laptop:

Soort aansluiting Wat doet het? Voor welk apparaat?
Bluetooth
(1.1, 2.0)
Draadloze directe verbinding, tot 10 of tot 100 meter, redelijk snel (bij BT 2.0) Muis, toetsenbord, gsm, PDA, etcetera.
Wireless USB (nieuw) Draadloze directe verbinding, tot 3 of tot 10 meter, zeer snel (bij 3 meter). Nog niet ‘af’: nog geen apparaten voor op de markt.
Ethernet
(Fast, Gigabit)
Netwerkverbinding met draad, tot 100 meter, zeer snel (bij Gigabit). Laptops, computers, modems, printers, NAS.
WiFi
(802.11a/b/g/n)
Draadloze netwerkverbinding, tot 250 meter en redelijk snel (bij Draft-n) WiFi-webcam, laptop, computer, WiFi-NAS, etcetera.
USB
(1.0, 1.1, 2.0)
Directe verbinding met draad voor randapparatuur, stuurt ook stroom mee (2,5W), zeer snel (bij USB 2.0) Muis, toetsenbord, webcam, geluidskaart, harde schijf, etcetera.
FireWire
(400, 800)
Directe verbinding met draad voor randapparatuur, stuurt ook stroom mee (15W), is sneller dan USB 2.0. Foto- en videocamera, geluidskaart, harde schijf, etcetera.
Thunderbolt Directe verbinding met draad voor randapparatuur zeer snel tot 10Gbps Zo snel dat een volledige HD film in max. 30 seconden overgezet kan worden.
eSATA
(nieuw)
Directe verbinding met draad voor randapparatuur, stuurt geen stroom meer, is sneller dan FireWire. Snelle externe harde schijf (nog niet veel producten voor verkrijgbaar).
PC-Card
(PCMCIA)
Insteekkaart (verouderd) Modem, WiFi-kaart, etcetera.
ExpressCard Insteekkaart (nieuwe variant) Modem, WiFi-kaart, tv-tuner, eSATA, etcetera.
DVB-T
(zonder encoder/smartcard)
Televisie op uw beeldscherm (Nederland 1, 2, 3 en regiokanaal) Digitale Ethertelevisie
(met losse antenne).
DVB-C Televisie op uw beeldscherm
(dezelfde kanalen als op de kabel)
Kabeltelevisie (met coaxkabel).
IR
(InfraRed)
Infrarood, voor directe verbinding op zeer korte afstand, vrije zichtverbinding nodig, zeer langzaam. Gsm, PDA, (56k) inbel-modem, etcetera.
Modem
(36k, 56k, RJ-11)
Voor internet-inbelverbinding op de ‘ouderwetse’ manier (let op de kosten voor het gebruik van de telefoonlijn), redelijk langzaam. Pc, laptop.
VGA Ook wel D-sub genoemd, om analoog beeld te sturen, langwerpig (blauw) stekkertje met vijftien ronde puntjes. Crt- monitor, lcd- monitor.
DVI Om digitaal beeld te sturen, langwerpige aansluiting met 24 vierkante puntjes. Crt- monitor, lcd- monitor.
TV out Ook wel S-video genoemd, om analoog beeld naar uw televisie te sturen, ronde coax- aansluiting met zeven ronde puntjes. Televisie.
HDMI Om digitaal beeld en geluid te sturen, dunne platte aansluiting. HD-televisie, modern beeldscherm dat HDMI ondersteunt.Keuze maken

Om te komen tot de juiste keus, biedt Kieskeurig een aantal mogelijkheden:
 • Reviews van de producten, voor en door de consument. Hier staat alles te lezen over de positieve en negatieve ervaringen van de consumenten. Met de mogelijkheid van vraag en antwoord over de producten, verzorgd door de consument zelf. Na aankoop kan jij ook je review plaatsen.
 • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
 • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij wie je deze producten online kan kopen.
 • Winkelvergelijk, reviews van de consument over een online winkel. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal 5 sterren verdienen. De Kieskeurig Mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkel beoordeling.
 • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
 
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.