Kookplaten vergelijken en kopen (2950 resultaten)

Beste

Nieuwste

Kookplaten vergelijken

Koken kan tegenwoordig op gas of op elektriciteit. Er is echter wel een groot onderscheid tussen gaskookplaten en elektrische kookplaten. Hiernaast is het belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe kookplaat goed na te denken over het aantal en het soort kookpitten. Zo zijn er kookplaten met een wokbrander of speciale lage stand waarop je bijvoorbeeld vlees langer kunt laten sudderen.

De verschillende kookplaten
Naast de klassieke elektrische kookplaat heb je de keuze uit inductie keramische of halogeenkookplaten. Een inductiekookplaat werkt met een magnetisch veld. Het magnetische veld zorgt voor een zeer snelle verwarming van de pan. Plus dankzij innovatieve pan herkenningstechniek kunnen de meeste inductiekookplaten het ook detecteren als er geen pan op de kookpit staat waarop ze automatisch uitschakelen.

Een keramische kookplaat werkt hetzelfde als een klassieke elektrische kookplaat echter is de keramische variant voorzien van een dikke glasplaat waarop de kookzones in, vaak witte, lijnen worden aangegeven. De kookplaat wordt verhit door middel van een gloeispiraal.

Bij koken op gas heb je de keuze uit een keramisch (glas-op-glas), geëmailleerde of roestvrijstalen kookoppervlak. Voordelen van een keramische kookplaat zijn dat deze krasvrij is en vuil afstoot waardoor het schoonmaken van de plaat een stuk minder tijdrovend is.