Samsung NX300 + OIS III 18-55mm bruin

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 138 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Samsung NX300 + OIS III 18-55mm bruin op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Justj78 25-10-2014
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

8,0
Vandaag (25/11/2014) gekocht. In het pakket zat een kleine SB (flitser) en de 18-55 AF lens. Voor volgende maand 3 weken Senegal. Uiteraard al redelijk getest en vergeleken met mijn ervaring met Nikon camera's en lenzen (ben 10 jaar lang reparateur bij Nikon geweest). Voelt degelijk en ligt lekker in de hand (hetzelfde als de meeste systeem camera's). Lens voelt wat plastic aan, maar zeer zeker niet verkeerd (ben verwend met professionele lenzen). Lens lijkt me wel degelijk. Ook gelijk getest op overbelichting en onder belichting. De CCD houdt goed stand en wordt niet snel korrelig of overstraald. En de lens kwaliteit is verbazend goed flinke overbelichting met hoog contrast. Scherpe overgang van contrast :)

Film kwaliteit is ook erg mooi. AF werkt goed (ja ik heb ze sneller gezien, maar het verloop is erg soepeltjes). EN is geheel geruisloos (wat niet altijd vanzelfsprekend is), terwijl de geluidskwaliteit toch best goed is van de audio opname.

Het Speedlight (SB-Flitser) heeft een prima belichting, ik gok tot een meter of 7. Praktisch design, niet te groot ingeklapt en uitgeklapt hoog genoeg om geen lensschaduw te veroorzaken (wat vaak een probleem is bij ingebouwde flitsers). Bijkomstigheid van hoger geplaatste flitser, is dat ORBs ook veel minder snel voorkomen (ORBs: witte vage stippen op de foto, ontstaan door flitslicht-reflectie op rond dwarrelend stof).

Een definitief oordeel volgt nog. Maar tot nu toe een erg fijn toestel dat zijn geld zeer waard lijkt te zijn (BCC 349 euro, en nog eens cashback via samsung erbij).

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Marian van Loenen 16-09-2014
  • Product afgelopen maand in bezit

Algemene score

9,0
Sinds een maand in het bezit van de Samsung NX 300M. Prachtige camera met een heel handig menu. Bijna alles is mogelijk met deze camera. Wel wennen als je een compactcamera bent gewend want er zijn talloze mogelijkheden. Het menu kan bediend worden via de display. Na iedere keus die je hebt gemaakt verschijnt er een uitleg op het scherm over wat je hebt gekozen.
Ikzelf ben nog maar een beginneling dus moet alles tien keer lezen maar het gaat steeds beter.Er is ook een mogelijkheid om de gemaakte foto op de camera te bewerken. Heel handig.
De wifi mogelijkheid is ook een uitkomst. De camera verplaatst via wifi de foto's naar je telefoon of andersom.
Alleen de geld teruggave aktie bij Samsung is een grote puinhoop. Heb al een paar keer de benodigde stukken opgestuurd maar krijg dan als antwoord dat ze de stukken niet kunnen vinden of dat de termijn verstreken is, wat niet waar is. Als je € 50,-- wilt terugontvangen heb je voor € 100,-- ergernis. Ben nu een maand verder en het is nog steeds niet afgehandeld.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Kleur(en)
bruin
Opties
histogram, zelfontspanner, anti-stof
Schermopties
touchscreen, scherm kantelbaar
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Touchscreen
Ja
GPS
Ja
Anti-stof functie
Ja