Gezien mijn leeftijd 70+, heb ik wederom gekozen voor een licht wegende stofzuiger.
Ik woon in een herenhuis met drie verdiepingen en heb ook twee zeer licht wegende stofzuigers op de eerste en tweede etage staan van het zelfde merk” Bosch”. Voorheen had ik altijd stofzuigers van het merk Miele.(zwaar).
Bosch valt op door het gewicht, wendbaarheid en zijn prima zuigprestaties.
Bovendien heb ik geen problemen met de slang en die ging bij het vorige merk wel snel kapot!
Het snoer kun je lang uittrekken, dus ik hoef niet elke keer te bukken voor het verwisselen van een stopcontact.
Het exemplaar die ik nu nieuw heb gekocht heeft een degelijke zuigmond voor het reinigen van meubels, wat groter dan de vorige en moet ook apart ergens bewaard worden.
Het regelen van zuigkracht via het handvat aan de slang geeft ook geen bukwerk en het geluid van de stofzuiger is minimaal.
Ook als je de stofzuiger uit wil doen kun je dat via het handvat regelen, dus wederom geen bukwerk….
Hopelijk gaat deze stofzuiger ook weer vele jaren mee, maar dat weet ik nu nog niet, hij is in ieder geval geregistreerd bij Bosch.
Pluspunten
- Gewicht
- Langsnoer
- Aan en uit te regelen via handvat
- Hepa filter
- Wendbaarheid
Minpunten
- Moet de zuigmond meubels apart opruimen.