Canon EOS 100D + EF-S 18-55mm - Reviews

9,1 Lees 12 reviews

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 11 reviews

9,1

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

j_brands 03-08-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Na lang twijfelen, heb ik toch gekozen voor een spiegelreflex camera. Met name het formaat en het niet in je zak kunnen stoppen hield me tegen.
Mijn ervaring met canon was al goed door mijn ixus compact camera.

Uiteindelijk toch voor de 100D gekozen, is een stuk lichter dan de goedkopere variant 1200D, en dat prijsverschil had ik er wel voor over. Het verschil met de 700D vond ik nog te groot. Met name omdat ik een beginner ben.

De keuze pakt uiteindelijk goed uit. De foto's zijn geweldig en dan merk je pas het verschil met een "echte" lens. En de mogelijkheden zijn toch behoorlijk al moet je wel de tijd nemen het goed te leren.
Hier helpt de geweldige App bij. Deze app laat je stap voor stap de camera kennen. Maar geeft ook voorbeelden en laat de verschillen zien. Dit in combinatie met de camera is echt een goede zet van Canon en maakt de stap naar een spiegelreflex nog makkelijker.

De lens 18/55 is voor te beginnen ook prima. Hoewel hier de meningen over verdeeld zijn.. Ervaren fotograven adviseerde me om meteen voor groter te gaan maar om te beginnen en het te leren is deze perfect.

Als laatste moet ik eerlijk zeggen dat ik de witte variant wel erg mooi vind en origineel.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Upesi 19-11-2014 Product maand in bezit

Algemene score

9,8
Zeer lichte en camera, die ook nog eens super mooie foto's maakt op aut. functie.
Als je het eea van fotografie afweet kan je ook heel goed uit de voeten met het zelf instellen en trucen van foto's'
De prijs kwaliteit verhouding is zonder meer goed.
Sommige camera's van andere merken o.a. Nikon geven meer mega pixels maar dat resulteert niet in mooiere foto's terwijl de camera een stuk onhandelbaarder is.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Jos Boom 12-06-2014 Product half jaar in bezit

Algemene score

9,8
Heb de camera nu 6 maanden en heb inmiddels 2000 foto's gemaakt. Het is een fantastische camera. Heb van alles gefotografeerd: bloemen, kinderen, insecten, natuur, 25 jarig jubileum, schoolfeest, auto's, vliegtuigen op Schiphol enz. Maakt in alle omstandigheden mooie scherpe foto's. Ook s'nachts mooi scherpe foto's. Zeer tevreden over deze lichte en compacte camera. zeer aan te bevelen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Iwan70 12-03-2014 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,6
Voor mijn kleine handen is deze camera zeer geschikt. Ook het bedieningsgemak en de kwaliteit is naar mijn mening zeer goed. Dit is wel mijn eerste spiegelreflexcamera, maar ik ben zeer tevreden. De foto's zijn tot nu toe erg mooi.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
BluRay 20-01-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Gekozen omdat de body compact en licht in gewicht is. Mijn Canon 10D zal ik zeker minder gaan gebruiken. Wel mooi dat ik alle lenzen kan gebruiken. Ook de video beelden zijn van goede kwaliteit.

Mede gekozen omdat mijn vrouw nu ook foto's en video kan maken. Het gebruik is erg makkelijk en door de afmetingen en gewicht nemen we het sneller en vaker mee.

Natuurlijk ook gekeken naar de 700D, maar het prijsverschil was het mij niet waard. Erg tevreden en ga hier zeker lang van genieten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
niekolaasb 17-01-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
De Canon 100D is een uitstekende instap DSLR. Ik heb hem gekozen vanwege het kleine formaat, zijn lichte gewicht, en de uitstekende kitlens die meegeleverd wordt. De EF-S 18-55 IS STM lens is stil, snel en optisch uitstekend voor een beginner.

Prijs/kwaliteit verhouding van de body is dik in orde. De menu structuur en knoppen werken heel intuitief. De papieren handleiding ben je eigenlijk niet nodig. Kwaliteit van de foto's ligt op een uitstekend niveau. Het enige punt van kritiek is dat er bij hoge ISO waarden ruis op treedt. De video kwaliteiten in Full HD zijn prachtig. Bij heel weinig licht heeft de camera in video modus wel wat moeite om te focussen.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
HansKP 16-01-2014 Product maand in bezit

Algemene score

9,6
Mooie handzame camera. Compact, licht en degelijk. Heel fijn om mee te werken de foto's zijn prachtig. Ben er erg mee in mijn sas. Heb lang gezocht, maar nu de juiste camera gevonden voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. De lens is ook helemaal naar wens.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Jos Boom 14-01-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Heb lang gezocht, maar nu de juiste camera gevonden. Mede door de drie awards en het gewicht heb ik voor de 100D gekozen. Hij is super licht en compact. Hij ligt goed in de hand. Ik verbaas mij steeds weer over de scherpe foto's, ook bij het uitvergroten. Nachtfoto's zijn super, het lijkt alsof dit overdag is gemaakt. Het display is perfect, schuiven en tikken gaat prima. Draaibaar display is niet nodig, kan op het display ook tikken en een foto maken in elke stand. Zeer snelle camera van aanzetten tot foto maken.
Zeer veel mogelijkheden en makkelijk in te stellen. Zeer aan te bevelen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Ron63 28-12-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Door zijn compactheid, gewicht & handzaamheid voor iemand met relatief kleine handen, zoals mijn vriendin, is de keuze op deze 100d gevallen. Specificaties van o.a. Nikon D5300 & canon eos 700D zijn wat betreft o.a. AF & kleurdiepte wat beter & iets sneller, maar neemt niet weg dat deze camera "ook bij weinig licht" zeer mooie foto's schiet. Daarbij is het intuïtief, dus makkelijk te bedienen. Touchscreen is een tevens een welkome aanvulling. Kortom: toestel is met recht een aanrader!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
ZittesjeBrian 15-12-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Het is natuurlijk een goedkoop beginners toestel en zal daarom niet alle professionele snufjes kunnen, maar dit apparaat heeft al genoeg mooie mogelijkheden. En voor beginners, zeker een aanrader!.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Dinant Kolkman 14-11-2013 Product maand in bezit

Algemene score

8,6
Ik heb oktober 2013 de Canon EOS 100D camera gekocht.
Was o.a. “Beste Koop” van de Consumentenbond augustus 2013 en heeft al meerdere Awards gewonnen.
Ik ben zeer tevreden over deze Compacte DSLR camera, vrij recent model van Canon.
Heb er twee objectieven bij, de EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS STM groothoek lens en de EF-S55-250mm f/4-5.6 IS II zoomlens. Prima set bij elkaar.
De tot nu toe gemaakte buitenopnames, zoals nu met mooie herfstkleuren, zijn perfect.
Ook heel mooi vind ik de warme opnames bij avondlicht (kunstlicht), zonder de flits te gebruiken.
Mooie middenmoter voor de amateur die iets meer wil, zoals ik.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed