Ik heb deze review op de site van fitwinkel proberen te plaatsen (het apparaat is enkel bij hen te koop), ik heb zelfs nog enkele weken na indienen gevraagd wanneer mijn review geplaatst zou worden. Geen reactie, blijkbaar worden alleen de enthousiaste reviews geplaatst om zo meer te verkopen... Nu we meer dan een maand verder zijn, plaats ik mijn review hier.
Ik heb deze ergometer gekocht om in Coronatijd toch fit te blijven. Het apparaat is compact en stil, en er zitten veel programma's op. Handig is dat je op hartslag kunt trainen, het apparaat past dan de inspanning aan om de hartslag op de ingestelde waarde constant te houden.
Helaas heeft het apparaat wel duidelijke minpunten. De opening van de trekband zit te ver richting rails, bijna boven de voetsteunen, waardoor je aan het eind van de roeibeweging niet goed naar voren kunt strekken. Het handvat raakt dan namelijk de uitgang van de band, je blijft teveel rechtop zitten.
Daarnaast staan de voetsteunen in een verkeerde hoek. Normaliter staat het voetbord van een roeiboot of ergometer in een hoek van rond de 40 graden, deze steunen staan veel steiler, waardoor je niet goed met je hele voet kunt afzetten. Een echt goede roeibeweging is dus niet te maken.
Omdat ik het in Coronatijd zonder ophaalservice niet prettig vond om met het ding terug te moeten naar de winkel, heb ik het opgelost door houten blokken te zagen en onder de voetsteunen te zetten, zo zit ik wat naar achteren en kan nu goed afzetten en strekken.
Al met al geen aanrader, je kunt hier zonder aanpassing niet op een juiste manier op roeien. In het promotiefilmpje van dit apparaat laat een dame ook een foute roeibeweging zien (overigens een euvel dat bij meer promotiefilmpjes voor roeiapparaten voorkomt).
Minpunten
- Uitgang trekband zit te dichtbij
- Voetsteunen staan in de verkeerde hoek