Marantz SR5001

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 11 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Marantz SR5001 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Basco1975 22-11-2008
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Marantz SR5001

Algemene score

8,0
Tja, wat zal ik zeggen over dit apparaat. Waar hij in eerste instantie voor bedoeld is doet hij goed. Daarmee bedoel ik het weergeven van surround. Een subwoofer heb je niet nodig, mooi warm geluid. Alleen de weergave van stereo? Oei, dan valt ie toch wel door de mand. Op lage volumes weinig warmte in het geluid en bij hogere volumes wordt het snel wat onrustig om naar te luisteren. Nu moet ik zeggen dat Marantz het dan nog beter doet dan het gemiddelde in deze prijsklasse. Nu moet ik wel opmerken dat ik behoorlijke stereoversterkers gewend ben die hetzelfde kosten als deze receiver die voor hetzelfde geld 7 eindversterkers, een tuner en veel meer electronica herbergt.

Het apparaat ziet er mooi uit met metalen front en knoppen. Zelfs het kunststof deel onder de display ziet er goed uit. Verder geen enkel technisch probleem gehad, dat is tegenwoordig vaak anders.

Gebruiksgemak valt een beetje tegen maar is na enige studie acceptabel. Het is nu eenmaal een apparaat met veel instelmogelijkheid. Al ben ik ervan overtuigd dat het gemakkelijker kan.

Resumé:
Mooi en degelijk toestel met redelijk gebruiksgemak en in surround mooi warm en vol geluid. De audioliefhebber adviseer ik om de set uit te breiden met een stereoversterker op de pre out voor het beluisteren van CD's.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jervi 17-10-2008
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: Marantz SR5001

Algemene score

8,0
We hebben nu ruim een jaar de SR5001 i.c.m een vijftal Audio Pro boxen. In het begin was het even wennen over hoe dit apparaat te gebruiken. Na verloop van tijd krijg je het goed door hoe het voor jouw gehoor het beste klinkt. We hebben hem o.h.a voor muziek. Daarnaast hebben we de Logitech Squeezebox duet aangeschaft. Zeer verassend. We kunnen onze muziek besluisteren zonder dat de PC aan hoeft. Bij elkaar is het een genot deze combinatie te hebben. Dagelijks worden deze apparaten gebruikt. Verschillende soorten muziek. Zelfs de kinderen (rond 18 jaar) zijn hier zeer over te spreken. De kinderen gebruiken de Marantz regelematig voor een DVD film. Reacties zijn opmerkelijk. De noodzaak voor een Woofer is niet nodig. Bij lage volume toch hele goede kwaliteit.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Specificaties

Afmetingen (H x B x D)
16 x 44 x 38,4 cm
EAN
4951035032701
Kleuren
zilver, zwart
Aantal kanalen
7.1
Soort receiver
surround
Uitgangsvermogen (per luidspreker)
90 watt
Decoder
Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II, Dolby Pro Logic IIx, DTS-ES