Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

processors


Informatie over processors

De processor, ook wel CPU (Central Processing Unit) of in het Nederlands CVE (Centrale Verwerkings Eenheid) genoemd, vormt het hart van de computer. De processor is voor een groot deel verantwoordelijk voor de prestaties van de computer. De processor verwerkt alle instructies en verstuurt resultaten en opdrachten naar de chipset, die ze vervolgens doorstuurt naar de verschillende onderdelen van de computer.

productgroep


Twee grote processorfabrikanten
Op dit moment zijn er twee grote fabrikanten van PC-processoren, namelijk Intel en AMD. De snelheid van de processor wordt voornamelijk weergegeven in Megahertz (MHz). AMD gebruikt een Performance Rating (PR) om de snelheid van haar processoren in vergelijking met Intel-processoren weer te geven. Het getal dat de snelheid aangeeft wordt gevolgd door '+' om aan te geven dat het een PR-snelheid betreft.

Socket/slot
Let er op dat het moederbord van de computer de gekozen processor ook moet ondersteunen. Als een moederbord bijvoorbeeld een socket 1155-uitvoering heeft, dan passen daar ook alleen maar processors op die geschikt zijn voor een socket 1155-moederbord.

Soort processor
De keuze voor het type processor is niet altijd eenvoudig, omdat er zoveel verschillende processors in omloop zijn. Intel heeft bijvoorbeeld de Core 2 Duo, Core 2 Quad en Core 2 Extreme en de Core i3, Core i5 en Core i7. Daartegenover staan bij AMD de Athlon X2, Athlon X3 en Athlon X4 en de Phenom.

Wat heb ik nodig?
Heeft u weinig eisen en gebruikt u de PC om voornamelijk simpele taken uit te voeren, zoals surfen op internet, tekstverwerken, muziek beluisteren of film kijken, dan kunt u het beste voor een Budget-processor kiezen. Speelt u vaak computerspellen of gebruikt u de PC om digitale beelden te bewerken, dan kunt u het beste kiezen voor een Mainstream-processor. Draait u echt zware applicaties, of veel applicaties tegelijk dan is een High End-processor een aanrader. Bent u een fanatieke gamer en wilt u het uiterste uit uw pc halen, en speelt geld ook geen rol? Dan kunt u voor een Ultra High End-processor gaan.

Processoren van AMD
AMD biedt op het moment een ruim aantal processoren aan, met de Opteron voor de zakelijke markt, en de Athlon, Phenom en Sempron gericht op de consumentenmarkt. Ze doen qua prestaties niet (of nauwelijks) onder voor de processors van Intel. En kosten daarbij aanzienlijk minder.

Dual core-processors
Dual core-processoren beschikken over twee kernen die op dezelfde snelheid werken en kunnen twee taken tegelijk uitvoeren. Meerdere taken kunnen veel sneller uitgevoerd worden, omdat er als het ware twee processoren in de PC zitten.

Quad Core en sneller
De nieuwste en snelste processoren beschikken zelfs over maar liefst vier, zes of zelfs acht kernen. Dit heeft nog meer snelheidswinst tot gevolg met als gevolg nog betere prestaties van de computer.


Keuze maken
Om te komen tot een juiste keus, biedt Kieskeurig.nl een aantal mogelijkheden:

  • Reviews van producten, voor en door consumenten. Hier lees je alles over positieve en negatieve ervaringen van consumenten. Met daarnaast vragen en antwoorden over producten, verzorgd door consumenten zelf. Na aankoop kun jij ook je review plaatsen.
  • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
  • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij wie je deze producten online kunt kopen.
  • Winkelvergelijk, reviews van consumenten over winkels. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal vijf sterren verdienen. De Kieskeurig.nl-mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkelbeoordeling.
  • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.