Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

portable dvd-spelers


Informatie over portable dvd-spelers

De portable dvd-speler is ideaal voor de kinderen in de auto op vakantie. Je hebt ze met één of met twee schermen. Ook heb je de keuze uit verschillende beeldformaten. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aankoop van een nieuwe portable dvd-speler.

productgroep

Met een portable dvd-speler kun je echt overal films kijken. Dit apparaat is enorm populair, niet in de laatste plaats bij ouders die hun kinderen meenemen op verre autovakanties. Voorzien van een 12 volt aansluiting kunnen de meeste apparaten probleemloos op de sigarettenaansteker in je auto worden aangesloten. Er zijn wel een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij de aanschaf.


Formaat scherm
Bij het maken van een keuze tussen portable dvd-spelers is de grootte van het scherm vaak de belangrijkste overweging. De beeldformaten variëren over het algemeen tussen 7 en 10 inch (17,8 - 25,4 cm.). Het spreekt voor zich dat een groter scherm het kijken aangenamer maakt.

Aantal schermen
Diverse modellen worden geleverd met twee schermen. Eén van de schermen is dan uitgerust met de dvd-speler en de ander fungeert als extra monitor. Er kan dus niet onafhankelijk van elkaar gekeken worden, beide schermen geven hetzelfde beeld weer.

Er zijn ook enkele apparaten waarvan beide schermen elk een eigen dvd-speler hebben. Hierbij kan je wel onafhankelijk van elkaar een film kijken.
 

Enkel scherm Dubbel scherm


Afspeelmogelijkheden
Het afspelen van diverse soorten cd's en dvd's levert vrijwel geen problemen meer op. Het afspelen van gebrande dvd's zoals dvd+r/rw en dvd-r/rw levert geen problemen meer op. Ook kunnen de meeste portable dvd-spelers foto cd's en mp3 van cd afspelen.
Ook zijn er inmiddels enkele portable blu-ray spelers op de markt. In deze spelers kunnen uiteraard ook gewone cd's en dvd's worden afgespeeld.

Aansluitmogelijkheden
Portable dvd-spelers kunnen vaak meer dan alleen films afspelen. Een aantal modellen hebben een video ingang. Als de speler een video ingang heeft dan kun je hierop bijvoorbeeld een spelcomputer of een videocamera aansluiten. Heeft de speler een video-uitgang dan kun je deze ook thuis op de tv aansluiten. Veel modellen hebben ook meer dan één hoofdtelefoonaansluiting. Dit is bedoeld om met meerdere personen een film te kijken zonder andere mensen daarbij te storen.

HDMI
De portable blu-ray spelers beschikken ook over een HDMI aansluiting. Via de HDMI aansluiting kan de speler op een tv worden aangesloten en zo blu-rays in HD kwaliteit weergeven op tv.

USB
Als een portable dvd-speler beschikt over een USB-aansluiting dan kan daar bijvoorbeeld een digitale fotocamera op worden aangesloten en zo kunnen dan de foto's worden afgespeeld op de portable dvd-speler.

Kaartslot
Een kaartslot geeft de mogelijkheid om foto's of video's die op een geheugenkaart staan rechtstreeks in de portable dvd-speler af te spelen. Een kaartslot in een portable dvd-speler ondersteunt niet alle formaten geheugenkaarten. Het gaat hierbij meestal alleen om SD-kaarten.

TV ontvanger
Bij sommige portable dvd-spelers heb je ook de mogelijkheid om er tv op te kijken. Als de dvd-speler deze mogelijkheid heeft dan gaat het in de meeste gevallen om een digitale tv ontvanger (DVB-T). In dat geval kun je enkel de vrije kanalen ontvangen. In Nederland zijn dat Nederland 1,2 en 3 en meestal nog een regionale zender.

Accessoires
Om de portable dvd-speler makkelijk mee te kunnen nemen is een tas altijd handig. Een aantal merken leveren een passende tas mee, waar alle snoeren en een paar dvd's ook een plekje vinden. Voor gebruik in de auto bieden veel modellen handige bevestigingen om de speler aan de hoofdsteun van de voorstoel te bevestigen.

Een adapter is nodig om de accu op te kunnen laden en het apparaat te gebruiken op netstroom. De speeltijd op een accu is doorgaans erg beperkt. Niet altijd wordt er een accu meegeleverd met de portable dvd-speler. Een kabel waarmee je de portable dvd-speler ook in de auto kunt gebruiken wordt vrijwel altijd meegeleverd. Hierbij maak je in de auto gebruik van de 12 Volt-aansluiting.


Keuze
Om te komen tot jouw juiste keus, biedt Kieskeurig.nl een aantal mogelijkheden:

  • Reviews van de producten, voor en door de consument. Hier staat alles te lezen over de positieve en negatieve ervaringen van de consumenten. Met de mogelijkheid van vraag en antwoord over de producten, verzorgd door de consument zelf. Na aankoop kun je ook jouw review plaatsen.
  • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
  • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij welke webshops je het product kan laten bezorgen, kan afhalen en bij welke lokale winkels je het product kunt kopen.
  • Winkelvergelijk, reviews van de consument over een on-line winkel. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal 5 sterren verdienen. De Kieskeurig.nl Mystery Shopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkel beoordeling.
  • Kopen op Internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.