LG HT462DZ

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 5 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de LG HT462DZ op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

cindy1980 05-02-2011
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: LG HT462DZ

Algemene score

9,0
voor zo weinig geld echt een geweldige set.
Met een zeer mooi geluid.
Mooi vorm van de speakers.

Genoeg mogelijkheden. Met een makkelijk te volgen menu.

Deze set is absoluut een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Philip67 05-09-2010
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: LG HT462DZ

Algemene score

9,0
Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik een recensie schrijf na de aanschaf van een product.
Deze keer ben ik echter dermate met stomheid geslagen dat ik er, op deze veel bekeken referentie site, iets over moet schrijven.

Ik heb vandaag al zeker 25x herhaald dat het niet kan; voor zó weinig geld een set die gewoon écht goed klinkt. Gebalanceerd, geweldige plaatsing, transparant hoog, zonder dat het agressief in het hoog klinkt.
Ik begrijp dan ook echt helemaal niet waar die meneer het over heeft die eerder één van de recensies schreef. Hij heeft het erover dat de set 'schel' zou klinken en dat sets van Panasonic, Philips en Sony veel beter klinken ... Alleen voor 'beginnende luisteraars'zou deze LG set misschien aantrekkelijk zijn.

Laat me vertellen dat ik dit setje heb aangeschaft ter compensatie van het geluid van de luidsprekers van mijn plasmascherm, feitelijk alleen om TV en films te bekijken.
Muziek luister ik op een 'echt audio systeem' en geen 'home theater systeem'. Ik gebruik hiervoor componenten van Accuphase, van Medevoort, Marantz KI Signature, Link Audio en een REL actieve sub.
Ik ben muzikant en luister zeer kritisch.

Ik heb overigens maar weinig systemen van Philips, Sony en Panasonic gehoord die überhaupt goed klinken. En diegene die dat wel deden waren kostbaar.

Ik gebruikte hiervoor een een Sony DAV-S500 5.1 systeem met SACD CD/DVD speler, die ik een jaar of 9 geleden heb aangeschaft. Voor het bekijken van een film was het aardig, maar muziek (audio CD) was niet om aan te horen.
Het ding had z'n beste tijd
gehad en als compensatie voor de TV speakers en een sporadisch filmpje wilde ik een goedkoop setje en geen kabels- en speakerexplosie meer in mijn huis. Dus op zoe naar een goedkoop 2.1 systeempje.
Ik ging me even wat oriënteren en liep al snel tegen dit LG systeem aan. Wat me intrigeerde is dat Mark Levinson (één de meest vermaarde ontwikkelaars en leveranciers van zeer dure high end audio systemen in de markt) zich, volgens de overleveringen van LG, bemoeit met het ontwerp en de afstelling van de LG versterkers.
Ik dacht dat het meer marketing zou zijn dan enige toegevoegde waarde zou zijn voor de kwaliteit. Ik was nog steeds in de veronderstelling dat je voor dat geld niets fatsoenlijks kunt maken.
Maar het lijkt er daadwerkelijk op dat hij zich ermee bemoeit heeft. Want het setje waarvoor ik het belachelijk lage bedrag van 262 Euro en een paar Eurocent (gratis verzendig) moest afrekenen klinkt gewoon écht goed ..... Ik roep het daarom dan ook nog maar voor de 26ste keer vandaag: 'Het kan niet!!.... niet voor dat geld!!!'
Het ding speelt films, heeft een Dolby Digital en DTS decoder.
Beeldweergave is goed. De HD upscaling werkt ook prima.
De speakers zitten degelijk in elkaar. En er zit zelfs een aardige afstandsbediening bij!
Het setje heeft niet heel veel mogelijkheden/toepassingen/instellingen. Maar wat het doet, doet het goed!
Aan de kwaliteit van de behuizing, connectoren, speakerklemmetjes en bekabeling merk je wel dat het een goedkoop systeem is. Maar je hoort het nergens aan af ....
En dat is héél erg knap!
Complimenten zijn op z'n plaats voor LG.
Of de set ook enige tijd meegaat zal de tijd moeten leren.

Terwijl ik dit stukje schreef speelde de CD 'Baby plays around' van 'Curtis Stigers' op achergrond via het het LG setje. Heerlijk rustig geluidsbeeld, transparant hoog , erg goede plaatsing van zowel stem als instrumenten. Zelfs het laag uit de passieve sub is strak (ik heb deze wel 2 dB teruggedraaid).
I'm still astonished!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Specificaties

Afmetingen (H x B x D)
7 x 43 x 30,5 cm
EAN
8801031317967
Kleuren
zwart
Luidsprekersysteem
2.1
Decoder
Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, DTS
Subwoofer
200 watt
Satelliet speakers
100 watt