Philips DVD-speler met HDMI en USB DVP5990/12

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips DVD-speler met HDMI en USB DVP5990/12 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Baspostma 27-05-2010
  • Product paar maanden in bezit

Algemene score

9,0
Mooi klein apparaatje. Speelt tot nu toe alles af (divx, xvid). SRT subtitles worden goed weergegeven.
De USB aansluiting is werkelijk geweldig. USB stick van 8GB met mijn favoriete TV serie erin en draaien maar!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Camille Schyns 02-11-2009
  • Product half jaar of langer in bezit

Algemene score

8,0
1 december 2008 kocht ik 2 stuks van deze dvd-speler en ben tevreden over de meeste kernprestaties. Het upscalen naar 1080p kan volgens mij niet; wèl is er bij dvd's van recenter datum een aanzienlijke verbetering van scherpte. Als ik dat echter vergelijk met het beeld dat ik van mijn HD camcorders krijg (Canon HV-10 en Canon Legria HF S11 welke beiden 1080i zijn), dan zijn mijn eigen opnames duidelijk scherper, contrastrijker en beter van kleur.

Het opstarten en wisselen van dvd-schijfje naar een filmbestand op de usb-stick vind ik lang duren (10 jaar geleden was zo'n apparaat meteen gebruiksklaar en schoot de la acuut open).

Onbegrijpelijk dat men nog steeds werkt met vrij korte bestandsnamen.

Foto-bestanden kan ik gelukkig snel afspelen via een kaartlezer in de TV zelf; vanaf een cd of USB-stick duurt dat veel te lang.

Het heeft een hele tijd geduurd vooraleer ik in de gaten had dat films in het oude 4:3 formaat alleen dan niet door de TV kunnen worden benaderd in alle filmformaten, als de dvd-speler de HDMI niet op automatisch heeft staan.

Het is persé niet zo dat álle gecomprimeerde bestanden erop afgespeeld kunnen worden. MP4 en sommige divx-en (zie mijn vraag hierover) niet. Anders dan Philips support meent, kunnen wel degelijk grote files van 2,5 Gb prima erop afgespeeld worden. Het duurt dan alleen meerdere minuten vooraleer de film wordt gestart. Idem is xvid wèl probleemloos te draaien.

De niet benaderbare formaten lijken mij een probleem met codec-en te zijn, wat voor Philips toch reden genoeg moet zijn om met een firmware-update te komen, want nieuwe codec-en verschijnen regelmatig.

Reden tot aanschaf was de mogelijkheid om films via een usb-stick af te kunnen spelen. Dat werkt prima.

Hoe dan ook: voor dat geld is het een uitstekend apparaat.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Partnumber
DVP5990/12
Introductie model
2008
Op Kieskeurig sinds
March 2008
Releasedatum
May 2008
Afmetingen (H x B x D)
3,8 x 43,5 x 21 cm
EAN
8712581387372
Kleuren
zwart