Ik ben oprecht positief verrast. De functies en mogelijkheden zijn enorm en de kwaliteit is super!
Van timelaps tot beeldstabilisatie, er is alles wat je je maar zou kunnen wensen en er is overal aan gedacht. Alleen een "minpuntje" is volgens mij dat de camera geen flits heeft. Omdat je niet alleen mooie vlogs met top kwaliteit kunt opnemen, maar ook mooie foto’s met of zonder verschillende functies en instellingen (zoals achtergrond scherp of fade, belichting, warmte enz.), zou ik het wel leuk vinden om er nog een flits bij te hebben. Maar het is zeker niet noodzakelijk om veel plezier en goede resultaten te kunnen hebben met de Sony ZV-1 M2.
De vlogcamera is een aanrader voor iedereen die net is begonnen met vloggen en aanvullend fotograferen, of nog een super handige kleine camera erbij wilt hebben. De camera is een combinatie van top kwaliteit van Sony met lenzen van het topmerk Zeiss -- kwaliteit die je kunt zien en ervaren. Geluid word goed opgenomen zonder ruis door het meegeleverde windscherm.
Wat mij heeft verrast is hoe klein de camera is. Je kunt hem overal mee naartoe nemen, hij past in elk tasje en is heel licht, echt ideaal.
Wat ik verder handig en prettig vind is het display - zeker fel genoeg en je kunt het 179 graden draaien om altijd makkelijk te kunnen zien wat je opnemt. Bovendien is het een touch-display waarmee je verschillende functies direct via het display in en uit kunt schakelen. Als je je foto’s of video’s wilt bekijken, wordt zoomen daardoor heel makkelijk. Het werkt net als een smartphone.
Voor iemand die al meer ervaring heeft met camera’s en daardoor ook geheugenkaarten voor professionele camera’s heeft, kan met dezelfde geheugenkaarten werken. Ik zou een geheugenkaart met een gemiddelde capaciteit advisieren, maar wel de pro-variant, dan werkt alles soepel en snel.
Overall is de Sony ZV-1 M2 mooi, handig en van goede kwaliteit (zoals je verwacht van Sony en Zeiss) - een leuke toevoeging voor iedereen die van vloggen (en fotograferen) houdt, voor zowel beginners als experts.
Wat ik nog aan zou raden iedereen die de Sony ZV-1 M2 overweegt aan te schaffen, is het bijbehoorende statief mee te kopen. Zonder het statief heb ik het iets lastig ervaren de camera goed en stabiel te kunnen richten.
Een punt die ik persoonlijk belangrijk vind is de duurzamheid in de ontwikkeling en productie van Sony. Meervoudig gerecycled plastic, kunstofvrije buitenverpakking – top.
Deze camera hou ik zeker en ga er veel gebruik van maken.
Pluspunten
- klein
- licht
- goede geluidskwaliteit
- goede beeldkwaliteit
- makkelijk te bedienen