Informatie over carkits
Sinds januari 2004 is het verplicht om handsfree te bellen in de auto. Bel je met de telefoon in je hand dan riskeer je een forse boete. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de meeste mensen een carkit in hun auto hebben. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een carkit en welke soorten zijn er zoal?
Soorten
Als je het hebt over verschillende soorten carkits is dit over het algemeen op te splitsen in twee groepen:
- Inbouw-carkit
Bij een inbouw-carkit wordt deze in zijn geheel in het dashboard van je auto ingebouwd. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat autoradio’s een ingebouwde carkit hebben. Dit behoort ook tot de categorie inbouw-carkits. Inbouw-carkits hebben wel een hoger prijskaartje dan externe carkits. - Externe carkit
Vaak gaat het bij externe carkits om houders die op de sigarettenaansteker van de auto aangesloten kunnen worden. De installatie hiervan is een stuk eenvoudiger dan bij de inbouw-carkit. Met behulp van een microfoon die je bijvoorbeeld achter je zonneklep plaatst, maak je jezelf verstaanbaar.
Veel carkits beschikken tegenwoordig over bluetooth. Dit zorgt voor een draadloze verbinding tussen je gsm en de carkit. Het geluid gaat over de luidsprekers in je auto en je stem wordt goed hoorbaar door de microfoon. De geluidsweergave met bluetooth is uitstekend te noemen zonder een vorm van ruis.
Oplader
Een handige bijkomstigheid is dat een carkit vaak ook als oplader van je telefoon te gebruiken is. Zo heb je tijdens het autorijden dus nooit meer last dat de batterij van je telefoon uitvalt.
-
1
-
2
-
3