Informatie over blenders

Een blender maakt het snijwerk van groenten en fruit een heel stuk gemakkelijker. Denk bijvoorbeeld aan het mengen en pureren van gekookt voedsel. Ook voor het zelf maken van babyhapjes is de blender zeer goed te gebruiken. De bekende smoothie, de shakes maar ook ijskoffie of wat te denken van een lekkere cocktail, daar draait de blender zijn mes niet voor om! Wil je een blender kopen, of verschillende blenders vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over blenders.


Bekijk alle blenders

Beste

Nieuwste

Mengbeker

De meeste blenders hebben een mengbeker die is voorzien van een maatverdeling en een schenktuit. Dat maakt het in het gebruik nog makkelijker. Met een mengbeker met schenktuit zul je minder knoeien met het uitschenken van de inhoud. Wanneer een mengbeker afneembaar is, hoef je niet met de hele machine te schenken. De voet, met daarin de motor, kun je laten staan op de aanrecht. Dit zal een stuk lichter zijn.

Een glazen of kunststof mengbeker
Het voordeel van een glazen mengbeker is dat deze hittebestendig is. Een glazen mengbeker gaat minder snel, na een tijdje gebruik, muf ruiken. Ander voordeel is dat een glazen mengbeker minder krasjes in vergelijking met een mengbeker, gemaakt van kunststof vertoont. Het nadeel van een blender met een glazen mengbeker is dat deze in aanschaaf duurder is dan een blender met een kunststof mengbeker. Daarnaast zal een mengbeker, gemaakt van glas, wat meer wegen dan een blender gemaakt van kunststof.

Vulopening

Om op een veilige manier tijdens het blenden ingrediënten toe te voegen is de deksel voorzien van een vulopening. Niet alle blenders zijn hiervan voorzien. Je kunt via productvergelijk van Kieskeurig precies zien welke blenders hierover beschikken.

Veiligheid

De keukenapparaten van nu beschikken over anti-slip voetjes. Deze zorgen ervoor dat het apparaat niet kan wegglijden, met alle gevolgen van dien.
Zorg er verder voor dat je gebruik maakt van een geaard stopcontact.

IJscrushen

Sommige blenders zijn uitgerust met speciale mesjes voor het fijnmaken van ijs. Blenders met een glazen mengbeker zijn bijna altijd geschikt om ijs te crushen.
In de productvergelijker kun je de blenders kiezen die over deze functie beschikken.

Smoothie

Met alle blenders kun je de zogehete “smoothies” maken. Dit zijn heerlijk verfrissende mixdrankjes, die op dit moment erg populair zijn. Niet alleen lekker in de zomer, maar het hele jaar door. De basisingrediënten voor veel smoothies zijn melk, yoghurt of een ijssoort (veelal vanille-ijs). Deze worden gecombineerd met vruchtensappen, siropen, ijsklontjes en vaak bevroren stukjes vers fruit. Om het geheel nog leuker te presenteren kun je het glas bewerken met een suikerrand of gebruik maken van een parapluutje en een rietje.
Sommige blenders zijn uitgerust met een tapkraantje. Je kunt een hele kan met deze mixdrankjes bereiden en heel gemakkelijk, snel en schoon een glas inschenken.

Reinigen

Het reinigen van een blender is redelijk eenvoudig. Gelukkig kunnen de meeste onderdelen in de vaatwasser. Controleer dit goed bij de gebruiksaanwijzing.
De voet kun je makkelijk afnemen met een natte doek, deze mag namelijk nooit in de vaatwasser.