Liefde voor koffie: recepten en tips

Koffie drinken is van oudsher een dagelijks ritueel. Een kop koffie drinken, samen of alleen, is voor iedereen herkenbaar als een geluksmoment. En zelf je koffie maken zoals jij hem het liefst hebt, maakt dat moment nog specialer. Hoe maak jij de beste koffie? Wat zijn de koffietrends van dit moment? En wat heb je eigenlijk nodig om thuisbarista te worden? Wij hebben de antwoorden op al jouw vragen over koffie.


Hoe maak je je koffie nog lekkerder? We geven 5 tips en tricks (en meer!) voor sublieme smaakexplosies om je visite mee te verwennen. En bijbehorende recepten om meteen in de praktijk te brengen. Zo steel jij de show als een topbarista!

Lees meer

Wat zijn de internationale koffietrends van dit jaar? Van koffie voor health freaks tot smakelijke dalgona koffie. En wat is koffie altruïsme? Deze vijf trends zullen niet aan jou voorbij gaan. Plus recepten om meteen zelf uit te proberen.

Lees meer

Welke koffiemachine past bij jou?

Koffiemachines zijn er in alle soorten en maten. Maar waar moet je beginnen als je wilt weten welk type machine het beste past bij jouw wensen? Om te beginnen maken we op Kieskeurig.nl onderscheid tussen twee typen machines: de koffiezetapparaten en de espressomachines. Onder koffiezetapparaten verstaan we grofweg de filterkoffie- en de koffiepad-systemen zoals die van Senseo. Bij de espressomachines vind je volautomaten, halfautomaten, machines met koffiecupjes, verse bonen, gemalen koffie en meer. In de twee informatieartikelen hieronder lees je alles over de verschillende koffiemachines en geven we tips om de beste match te vinden bij jouw smaak en jouw wensen. 

Als espressoliefhebber heb je veel mogelijkheden. Drink je je koffie het liefst uit een Senseo koffiezetapparaat of kun je misschien het beste een speciaal espresso apparaat kopen? Kieskeurig.nl helpt je niet alleen espresso machines vergelijken, maar geeft ook tips zodat jij jouw lekkerste kopje koffie drinkt.

Lees meer

Voor veel koffiedrinkers is de klassieker nog altijd favoriet: filterkoffie. Er is zelfs een revival van filterkoffie gaande. Wil je beste koffiemachine voor filterkoffie kopen, dan zit je hier goed. Hier kun je iedere koffiemaker vergelijken en weet je meteen waar je een goedkope variant van jouw favoriete machine kunt kopen.

Lees meer

Staycation musthaves

Nieuwe koffiemachine?

Bekijk het aanbod op Kieskeurig.nl


Overal drinken mensen koffie. Logisch: het is warm, het smaakt lekker en je wordt er wakker van. Maar er zijn zoveel soorten koffie. Iedere cultuur heeft zo zijn eigen idee over hoe je het perfecte kopje koffie maakt. Hier leggen we kort uit hoe je de bekendste koffievarianten kunt zetten.

Lees meer

Als beginnende thuisbarista gaat er een wereld voor je open. Koffie maken kan een hele nieuwe passie zijn die je kunt ontwikkelen. Er zijn verschillende manieren van koffiezetten. Met het zetproces kun je helemaal finetunen en gaan experimenteren wat voor jou de beste smaak is. Deze handige accessoires en tools helpen je daarbij.

Lees meer

Het beste schuim en de lekkerste melk in je koffie. Hoe maak jij een exquisiete latte macchiato of een cappuccino om u tegen te zeggen? En welke manieren zijn er eigenlijk om melk op te schuimen? We zetten alles over melk opschuimen op een rij zodat jij in een handomdraai de lekkerste koffies maakt.

Lees meer


Bekijk het aanbod op Kieskeurig.nl