Het beste koffiezetapparaat kopen: tips en informatie

Wil je een koffiezetapparaat kopen? Met deze tips en informatie weet je precies waar je op moet letten. Vergelijk koffiezetapparaten op Kieskeurig.nl!

Direct koffiezetapparaten vergelijken Bekijk en vergelijk

Koffiezetapparaat kopen

Het beste koffiezetapparaat kopen? Zo doe je dat!

De beste manier om je dag te beginnen? Dat is natuurlijk met een lekker vers kopje koffie. Die trouwens in de middag of ’s avonds na het eten net zo lekker smaakt. Het is eigenlijk altijd koffietijd en dus wil je graag snel en makkelijk koffie kunnen zetten wanneer jij dat wilt. Een goed koffiezetapparaat is daarbij onmisbaar.

Maar hoe weet je nu zeker dat je het beste koffiezetapparaat kiest? En waar moet je allemaal op letten als je een koffiezetapparaat gaat kopen? Dat zijn precies de vragen waar we je in dit artikel mee helpen!

Bekijk en vergelijk

Eigenschappen

Welke eigenschappen moet je koffiezetapparaat hebben?

De een drinkt het liefst zwarte filterkoffie, de ander een latte macchiato van vers gebrande bonen. Hoe zet jij je koffie graag? Dat bepaalt namelijk over welke eigenschappen jouw ideale koffiezetapparaat moet beschikken. We nemen de mogelijkheden even met je door.


Koffiesterkte

Houd je van sterke koffie of juist wat minder? Als de sterkte van je koffie voor jou belangrijk is, let er dan op dat je deze zelf in kunt stellen. Goed om te weten: bij koffiezetapparaten die met capsules werken is de sterkte van de koffie alvast voor je ingesteld en kun je deze dus niet aanpassen. Het regelen van de sterkte wordt trouwens ook wel de aroma-regeling genoemd.

Aantal kopjes

Woon je alleen of met zijn tweetjes? Dan zet je per keer waarschijnlijk minder koffie dan een groot gezin. Maar als je regelmatig visite over de vloer hebt kan het juist wel weer handig zijn als je ook eens een flinke pot koffie kunt zetten. Let daarom op het aantal kopjes koffie dat je per keer kunt zetten met het apparaat.

Druppelstop

Bij een filterkoffiezetapparaat kan het soms even duren voor de koffie klaar is. Kun je echt niet wachten tot alle koffie klaar is? Kies dan een apparaat met druppelstop. Je kunt dan tussendoor snel alvast een kopje koffie pakken zonder dat er druppels op de warmhoudplaat vallen.

Volautomatisch

Een volautomatisch koffiezetapparaat maakt je leven als koffieliefhebber een stuk makkelijk. Met slechts één druk op de knop zet je jouw favoriete kopje koffie. Daarbij kun je kiezen tussen espresso’s, cappuccino’s en nog veel meer soorten koffie. Let er bij een volautomatisch koffiezetapparaat wel op welke koffiedranken de machine kan maken.

Melkslang

Sommige volautomatische koffiezetapparaten beschikken over een melkslang. Dit noemen we ook wel een cappuccinatore, die ervoor zorgt dat het apparaat je melk al direct opschuimt. Heerlijk voor een verse cappuccino of latte!

Stoompijpje

Een andere manier om melk op te schuimen is met behulp van het stoompijpje. Je houdt dan een kannetje melk onder het koffiezetapparaat en schuimt deze met de stoom uit het pijpje makkelijk op.

Timer

Een kopje koffie bij het ontbijt is lekker, maar hoe fijn zou het zijn als je de verse koffie al ruikt zodra je ’s ochtends de keuken binnenloopt? Een koffiezetapparaat met timer regelt het voor je! ’s Avonds vul je het apparaat met koffie en water en met de timer regel je eenvoudig wanneer het apparaat aan gaat.

Automatisch ontkalkingssysteem

Na verloop van tijd kan er door het gebruik van water kalk in je koffiezetapparaat ontstaan. Niet goed voor je machine, maar ook niet voor de smaak van je koffie. Er zijn allerlei manieren om je koffiezetapparaat te ontkalken, maar het is natuurlijk het makkelijkst als je daar niet meer naar om hoeft te kijken. Een koffiezetapparaat met automatisch ontkalkingssysteem neemt je die zorgen uit handen.


Soorten

Soorten koffiezetapparaten

Koffie kun je op verschillende manieren zetten, van ouderwetse filterkoffie tot voorverpakte capsules. We onderscheiden de verschillende soorten koffiezetapparaten dan ook op basis van de techniek waarmee je de koffie zet.


 • Koffiezetapparaat met filter

  Voor veel mensen is dit de meest bekende manier om koffie te zetten. Je doet een paar schepjes gemalen koffie in een filter, waarna het hete water er doorheen druppelt. Het duurt eventjes voor je koffie klaar is, maar de smaak en aroma zijn heerlijk. Een filterkoffiezetapparaat is perfect voor wanneer je regelmatig meerdere koppen koffie tegelijk wilt zetten.

  Bekijk en vergelijk
 • Koffiezetapparaat voor bonen

  Het lekkerste kopje koffie zet je natuurlijk met versgemalen koffiebonen. Die kun je zelf malen en in een filter doen, maar het kan ook makkelijker. Met een volautomatisch koffiezetapparaat bijvoorbeeld, waarmee je makkelijk verschillende soorten koffie zet zoals espresso’s en cappuccino’s.

  Schuilt er een echte barista in jou? Dan wil je vast ook invloed hebben op de precieze instellingen waarmee je de koffie zet. Een pistonmachine geeft je de mogelijkheid om verschillende instellingen zelf te regelen. Wees je er wel van bewust dat een pistonmachine meer onderhoud vraagt dan andere koffiezetapparaten voor bonen.

  Bekijk en vergelijk
 • Koffiezetapparaat met cups

  Houd je van gemak en variatie? Dan is een koffiezetapparaat met cups een interessante optie. De cups zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende smaken. Zo kun je makkelijk afwisselen en een kopje koffie is met dit systeem ook nog eens lekker snel gezet. Bovendien blijft de smaak goed bewaard omdat de koffie in de cups vacuüm verpakt is.

  Bekijk en vergelijk
 • Koffiezetapparaat met pads

  Wat betreft de keuze in smaak bieden koffiepads je dezelfde mogelijkheden als cups. Een koffiezetapparaat met pads is doorgaans wel goedkoper in aanschaf, net zoals de pads zelf. Wil je snel een kopje koffie en variëren in smaak, maar wil je ook een goedkoop koffiezetapparaat? Dan is een apparaat met pads een perfecte oplossing.

  Bekijk en vergelijk

Keuzehulp

Wat is nu het beste koffiezetapparaat?

Je hebt het vast al door, dat hangt maar net af van hoe jij je koffie graag drinkt. Daarom beschrijven we hieronder een paar soorten koffiedrinkers. In welke herken jij jezelf het meest?


De gezelligheidsdrinker

Een gezellig avondje met vrienden of familie? Dat begint natuurlijk met een kopje koffie. Met suiker of melk, maar verder zonder al te veel poespas. Je hebt geen haast, dus je koffie hoeft niet met één druk op de knop klaar te zijn. Bovendien vind je het handig om makkelijk wat meer koffie te zetten als er weer eens visite is.

Een koffiezetapparaat met filter is in dat geval de beste optie voor jou. Makkelijk in het gebruik en onderhoud, zonder allerlei extra’s zodat het prijskaartje ook aantrekkelijk blijft.

De koffiepurist

Jij wordt gelukkig als je in een winkel koffiebonen tegenkomt die je nog nooit geproefd hebt. Je houdt ervan om vrienden en familie te verrassen met een perfecte cappuccino, latte macchiato of cortado. Goede koffie mag iets kosten, dus je ziet je koffiezetapparaat dan ook als een investering waar je jaren van geniet.

Durf je jezelf nog geen barista te noemen, maar ben je wel een echte koffieliefhebber? Dan zal een volautomatisch koffiezetapparaat aan veel van je wensen voldoen. Wil je je koffie met gevoel voor detail en precisie bereiden? Kies dan voor de professionele opties van een pistonmachine.

De snelle slurper

Als de gedachte aan koffie door jouw hoofd flitst moet er ook snel een lekker vers kopje voor je neus staan. Een beetje afwisseling is daarbij wel prettig, zodat je ook nog eens gemakkelijk over kunt stappen op een ander smaakje als je dat wilt.

Een koffiezetapparaat met cups is in dat geval ideaal. Ben je op zoek naar een goedkope oplossing, dan is de koffiezetapparaat met pads het overwegen waard. De koffie is dan wel minder lang houdbaar en vers in vergelijking met de vacuüm verpakte cups.

Je hebt ondertussen vast al een goed beeld van jouw koffiegewoontes en wensen. Als je al die informatie op een rijtje hebt gezet, dan is het nog maar een kleine stap naar jouw beste koffiezetapparaat. In onze handige vergelijker vul je al je voorkeuren in en zie je direct welke machines er allemaal bij je passen.


Direct koffiezetapparaten vergelijken Bekijk en vergelijk

Ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen


Koffie drinken we al sinds de middeleeuwen, maar de zoektocht naar het perfecte kopje koffie is nog lang niet ten einde. Fabrikanten van koffiezetapparaten blijven dan ook continu innoveren om het zetten van onze favoriete drank nog makkelijker, beter en lekkerder te maken.

En net zoals veel apparaten ‘slimmer’ worden geldt dat ook voor koffiezetapparaten. Zo zijn er apparaten waarmee je via wifi of bluetooth verbinding kunt maken. Zodra je wakker wordt stuur je vanuit bed een signaaltje naar je koffiezetapparaat en terwijl jij staat te douchen pruttelt de koffie alvast.


Beste koffiezetapparaten
Populairste koffiezetapparaten