Resultaten E-Bike Duurtest 2021 van Kieskeurig.nl

Inhoudsopgave

  1. Resultaten E-bike Duurtest
  2. Over de E-bike Duurtest
  3. Deelnemende fietsmerken

Als je een elektrische fiets écht goed wilt testen, dan doe je dat in de echte wereld, op de route die je dagelijks fietst, of bij het wekelijkse fietsrondje in je eigen omgeving. Geen korte impressie of specificaties op papier, maar praktische ervaringen van echte mensen. Daarom organiseert Kieskeurig.nl dit jaar voor het eerst de unieke E-bike Duurtest. Je leest op deze pagina alles over de fietstest, de resultaten van de deelnemende e-bikes en de bevindingen van de testrijders tijdens deze langdurige fietstest.

Een onafhankelijke fietstest over een langere periode, met méér kilometers op de fiets, voor een béter oordeel, door échte fietsers. Dit maakt deze test uniek!

Maar liefst 21 verschillende fietsmerken deden met een zelf gekozen inzending, die wij koppelden aan de juiste testrijders, mee aan de E-bike Duurtest. Benieuwd naar de bevindingen? Scrol snel door naar de resultaten en de meningen van de testrijders, en kijk waar de fietsen – na heel veel testkilometers – goed of slecht op scoren.


Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!


Resultaten E-bike Duurtest

Andere deelnemende e-bikes aan de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest:

Ampler
Batavus
Brinckers

Cortina
CUBE
DutchID

Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!


Freebike
Kreidler
Kymco

Multicycle
MUTO
Pegasus

Rabeneick
Sparta
VanMoof

Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!


Via deze test worden fietsen pas echt goed onder de loep genomen, door fietsers die door weer en wind de tweewieler pakken. Een beetje kou of windkracht vier houdt hen niet tegen om naar hun werk te fietsen of even het hoofd leeg te maken tijdens een recreatief rondje. En is de fiets na 600 of 1100 kilometer dan nog steeds zo fijn? Begint er iets te trillen aan het frame? Gaat het zadel juist lekkerder zitten? Is het losmaken van de accu in het frame wel zo makkelijk? Of hoor je door het geluid van de motor de vogeltjes niet meer tjilpen?

Beoordelingscriteria zoals het fietscomfort, de prestaties van de fiets en de gebruiksvriendelijkheid werden wekelijks uitgevraagd aan alle testrijders. Maar omdat het oog ook wat wil, zijn design en afwerking van de e-bike net zo belangrijk. 

Over de E-bike Duurtest

In 2021 organiseert Kieskeurig.nl, de meest onafhankelijke vergelijkingswebsite van Nederland, de eerste editie van de E-bike Duurtest. Een fietstest over een langere periode met meer kilometers op de fiets, met als resultaat een beter oordeel door fietsers in hun eigen omgeving.

Hoe gaat het in zijn werk?

De deelnemende modellen worden vanuit Kieskeurig.nl toegewezen aan geselecteerde consumenten, die zich hebben aangemeld als testrijder voor de test. Bij de aanmelding via een online formulier werd hen gevraagd om een vragenlijst in te vullen, zodat de juiste geïnteresseerden konden worden geselecteerd. Geïnteresseerden moesten onder andere aantoonbaar kilometers fietsen voor woon-werkverkeer of recreatieve ritten en bereid zijn om wekelijks een logboek bijhouden. De definitieve selectie van testrijders werd gemaakt na een telefonisch interview.

Elke testrijder kreeg een deelnemende elektrische fiets toegewezen, passend bij zijn of haar gebruik en de doelgroep voor het model. Deze e-bike konden zij tien weken testen. Elke week werd hen gevraagd om het digitale logboek in te vullen met alle bevindingen, het aantal afgelegde kilometers en de ritten. Aan het einde van de testperiode moest elke testrijder een eindrapport invullen. Na de eerste testperiode wisselde de fietser naar een tweede testfiets en herhaalden de bovenstaande stappen zich. Tijdens de testperiode, van januari tot halverwege mei 2021, hebben we de gereden kilometers van de testrijders gemonitord, net als de input in het logboek, om zo de kwaliteit van de bevindingen te waarborgen.

Deelnemende fietsmerken

Heel veel fietsmerken zijn vroegtijdig uitgenodigd om deel te nemen aan de test. Zij mochten zelf een model kiezen om deel te laten nemen aan de E-bike Duurtest. Aangeraden werd om wel een populair model te kiezen; een damesmodel in verband met de deelname van zowel heren- als damestestrijders.

Vanuit Kieskeurig.nl geven we geen cijfers aan de fietsen. We publiceren de meningen en bevindingen van de testers op Kieskeurig.nl. Doordat de fietsen over een langere periode in diverse omstandigheden veelvuldig zijn gebruikt, zijn de bevindingen en de meningen van de testers goed gefundeerd.

Onder andere:

Veiligheid

Tijdens de dagen waarop de testfietsen werden opgehaald of de wissel plaatsvond, zijn diverse maatregelen genomen om te voldoen aan de coronaveiligheidseisen van de overheid, zoals het behouden van anderhalve meter afstand, het dragen van een mondkapje en het wassen van de handen. Op dagen waarop we de testrijders filmden, zijn deze maatregelen uiteraard ook nageleefd.

Ook interessant voor jou:

Zelf fietsroutes maken
Zadelpijn voorkomen
Tips accu opladen
10 vragen voor in de fietswinkel
Eenvoudig e-bike verzekeringen vergelijken
Fietsvakantie met e-bike
Fietsspiegel informatie
VEEL MEER E-BIKE ARTIKELEN

Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!