Resultaten E-bike Duurtest van Amslod York MTX-600

Het Nederlandse merk Amslod doet met de York MTX-600 mee aan de E-bike Duurtest. Een krachtige Bafang M400-middenmotor, een zware 600Wh-accu en een uitgebreid display geven je een goede basis om genoeg fietsplezier te ervaren en altijd met een glimlach over de fietspaden te zoeven. Deze Amslod is verkrijgbaar in veel varianten wat betreft versnellingen en ondersteuningsniveaus.


Bevindingen Marie-José uit Heiloo en André uit Bennekom 

Het gehele Amslod testrapport inzien?Lees alle ervaringen en bevindingen

Download!

Resultaten

Vooral op het gebied van comfort hebben de testrijders complimenten voor de fiets met zijn diepblauwe kleur. Het model blinkt uit met zijn vering in voorvork én zadelpen, de lederen handvaten, en een goede comfortabele en instelbare zithouding. Ook aan veiligheid is gedacht met automatische verlichting en, als enige in de test, een remlicht. Na veel testkilometers kwamen kwalitatief mindere onderdelen, zoals slappe snelbinders en een matige fietsbel, aan het licht. Dat geldt ook voor het fragiele afdekknopje bij het oplaadpunt, waar voorzichtig mee omgegaan moet worden. De motor is beresterk maar wel gehorig en mist tijdens het schakelen harmonie met de versnellingen. Het mooie kleurendisplay geeft je veel inzicht tijdens het fietsen. Daarnaast kun je ook nog eens je telefoon opladen met de USB-aansluiting. “Erg handig voor de route-apps op mijn telefoon”, gaf een testrijder aan. 


Pluspunten:

Sterke motor, Kleurendisplay, Comfortabele lederen handvaten, Remlicht, Goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

Gebrek aan harmonie tussen motor en versnellingen, Veel kabels rond het stuur, Slappe snelbinders


Conclusie

De Amslod York MTX-600 is een prima fiets voor dagelijks gebruik in en rond de woonplaats. De opvallende blauwe kleur zorgt voor een sportief karakter bij deze stadsfiets, die vooral geschikt is voor dagelijks gebruik, en waar je zo nu en dan een langere fietstocht mee kunt maken. Je fietst comfortabel van A naar B en hebt de beschikking over een krachtige accu en een sterke motor. Een aantal onderdelen laten naar verloop van tijd zien van mindere kwaliteit te zijn, maar met de York MTX-600 heb je een aantrekkelijke fiets met een prima basis voor veel fietskilometers. 

Specs
  • Aantal ritten: 47
  • Aantal testkilometers: 1603
  • Voornaamste regio’s: Veluwezoom & Noord-Holland
  • Periode: Januari t/m mei 2021
  • Prijs: €2.349 (inclusief inruilkorting)

Fietsexpert Arend Schwab

Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!