Resultaten E-bike Duurtest van Stella Livorno MDB SI

De Stella Livorno Premium MDB SI heeft comfort en gebruiksgemak hoog in het vaandel staan. De vele versnellingen, soepele ondersteuning, vering op meerdere plaatsen en veel instelmogelijkheden leveren daar allemaal een bijdrage aan. De accu van de Livorno Premium MDB SI is laag in de voorbuis verwerkt, wat zorgt voor een gemakkelijke instap. De Bosch Performance Line-middenmotor draagt bij aan het fietsplezier.


Bevindingen Jesse uit Haarlem en Jet uit Rotterdam

Het gehele Stella testrapport inzien?Lees alle ervaringen en bevindingen

Download!

Resultaten

“Hier fiets je letterlijk zo mee weg”, aldus een van de testrijders. De bediening van de fiets en de motor voelen logisch en liggen binnen handbereik. Het voelt allemaal betrouwbaar aan en de wegligging is comfortabel, alhoewel het sturen soms wel wat licht en gevoelloos aanvoelt. Deze Stella-e-bike is altijd klaar voor een relaxte fietstocht en met een paar heuvels maakt de fiets korte metten. Ook wanneer je langer op de fiets zit, merk je hoe comfortabel de zithouding, die je simpel zelf kunt instellen, en het standaardzadel zijn. De deels geïntegreerde accu haal je eenvoudig uit het frame. Bij het schakelen moet je wel je geduld bewaren, anders hapert de versnelling en trap je even door. Er waren ook al wat schroefjes roestig en dat is best slordig voor een nieuwe fiets. De verlichting op de fiets is goed en helder. Daarbij zorgt een extra lampje in het frame aan de voorzijde voor extra zichtbaarheid in het drukke verkeer.


Pluspunten

Lichtgewicht, Lage instap, Heerlijke zitpositie, Sterke standaard, Goede verlichting voor zichtbaarheid

Minpunten:

Lasnaden zijn goed zichtbaar, Sommige schroefjes zijn al roestig, Vrij breed stuur


Conclusie

Recreatief fietsen of dagelijkse ritjes door stad of dorp, dat is wat je met deze fiets van Stella graag wilt doen. Lekker comfortabel, zonder zorgen en met de juiste ondersteuning zweef je over de fietspaden. Alhoewel er wat onderdelen van kunststof zijn en de fiets daardoor licht van gewicht is, voelt deze toch stevig aan. De Livorno Premium MDB SI is vriendelijk in gebruik, onder meer doordat de accu makkelijk los te koppelen is, het slot te combineren is met een insteekslot en je alles binnen handbereik hebt. Echt een fiets waar iedereen zo op wegfietst.

Specs

  • Aantal ritten: 33
  • Aantal testkilometers: 775
  • Voornaamste regio’s: Rotterdam & Haarlem
  • Periode: Januari t/m mei 2021
  • Prijs: € 3.199

Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!