Resultaten E-bike Duurtest van Gazelle Chamonix C7 HMS

Met deze elektrische fiets maak je de buurman of buurvrouw wel jaloers; de Gazelle Chamonix C7 HMS is een mooie, blauwe verschijning. De fiets is voorzien van de innovatieve Shimano STEPS E6100-middenmotor, waarbij de accu netjes is verwerkt in het frame. Het model is voorzien van zadelpen- en voorvorkvering, en brede banden. De fiets, die verkrijgbaar is in diverse uitvoeringen, is al jaren een hardloper van het Nederlandse fietsmerk uit Dieren. De e-bike daagt je uit om kilometers te fietsen, waar dan ook.


Bevindingen Marrie uit Berkel en Rodenrijs en Marielle uit 's-Gravendeel

Het gehele Gazelle testrapport inzien?Lees alle ervaringen en bevindingen

Download!

Resultaten 

Complimenten en omkijkende gezichten zijn gegarandeerd bij deze chique maar toch sportieve fiets. Op het gebied van rijcomfort scoort de fiets met vering in de voorvork en zadelpen. Veel oneffenheden worden gefilterd, zowel in oude binnensteden als op hobbelige fietspaden in de bossen, en dat is erg fijn. De testrijders geven aan dat de fiets heel soepel reageert op de vraag naar ondersteuning. De drie ondersteuningsniveaus zijn voldoende toereikend en de motor maakt in alle standen weinig geluid. Het niet onthouden van de laatste ondersteuningsstand wordt echter wel als vervelend ervaren, evenals de foutmelding bij het aanzetten van de motor als de fiets in beweging is. Het frame heeft een iets hogere opstap door de stang, maar dit maakt de fiets wel erg stabiel en sterk zonder onrustig weggedrag. 


Pluspunten

Sublieme afwerking, Soepele ondersteuning, Rijcomfort, Zithouding comfortabel, Stabiliteit

Minpunten

Geen geheugen van stand ondersteuning, Eenvoudige display, Ondersteuning kan alleen in stilstand aan


Conclusie

Zowel voor de forens als de actieve fietser is de Gazelle Chamonix C7 HMS een waardevolle aanwinst. Fietscomfort, rijgedrag en kwalitatieve onderdelen maken van dit model een zorgeloze fiets waar je met een glimlach opstapt. Een alleskunner die je uitnodigt om te fietsen en waar menigeen zijn hoofd voor zal omdraaien, al is het maar vanwege die schitterende blauwe kleur.

Specs

  • Aantal ritten: 31
  • Aantal testkilometers: 632
  • Voornaamste regio’s: Rotterdam & Dordrecht
  • Periode: Januari t/m mei 2021
  • Prijs: €2.999

Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!