Resultaten E-bike Duurtest van Giant DailyTour E+ 2

Uitgerust met een vernieuwde motor, een in het frame weggewerkte accu en voorzien van allerlei slimme innovaties: Giant stuurde de DailyTour E+2 naar de E-bike Duurtest. De fiets is uitgerust met de SyncDrive Core-middenmotor, die in samenwerking met Yamaha is ontwikkeld door Giant. Ook noemenswaardig is het uitgebreide kleurendisplay met tal van opties. Verder biedt de fraaie e-bike de keuze om automatisch het benodigde ondersteuningsniveau te bepalen, en duidelijke verlichting die voor de veiligheid dag en nacht aanstaat.


Bevindingen Martine uit Haarlem en Eric uit Roelofarendsveen

Het gehele Giant testrapport inzien?Lees alle ervaringen en bevindingen

Download!

Resultaten

De stabiliteit van het frame valt de testrijders op. Dit zorgt voor een goede wegligging, voldoende grip en een wendbaar gevoel. De Giant-e-bike is erg veelzijdig, gebruiksvriendelijk en komt tot zijn recht bij alle gebruiksdoeleinden. Woon-werkverkeer of een boodschap, de Giant kan het. Het display kent veel opties om ritgegevens te lezen en is prachtig in het stuur geïntegreerd. Via de knop links aan het stuur blader je snel door het display. Zelfs de verlichting van het display is eenvoudig te regelen. De stille Giant SyncDrive Core-motor is krachtig genoeg onder alle weersomstandigheden en de verlichting gaf de testrijders dag en nacht een veilig gevoel. De kap over de accu in het frame piept en kraakt zo nu en dan wel, wat irritatie opwekt tijdens het fietsen. Daarnaast zijn de snelbinders erg kort, waardoor er nauwelijks iets onder gebonden kan worden. 


Pluspunten

Helder en duidelijk display, Stille motor, Wendbaar gevoel, Allround e-bike

Minpunten

Smalle bagagedrager met korte snelbinders, Krakend geluid van de accubehuizing, Redelijk zwaar


Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een allround e-bike voor dagelijks gebruik met een sterke motor en een fraai design, dan kan de Giant wel eens een interessante optie zijn. De sportieve fiets is uitgerust met allerlei snufjes die het rijgedrag en je plezier ten goede komen. Vooral het display met USB-C-aansluiting is een groot pluspunt bij lange fietstochten. Het kraakje bij de accubehuizing hoor je, maar doet weinig af aan de algehele kwaliteiten van deze elektrische fiets.

Specs

  • Aantal ritten: 41
  • Aantal testkilometers: 1277
  • Voornaamste regio’s: Roelofarendsveen & Haarlem
  • Periode: Januari t/m mei 2021
  • Prijs: €3.598

Benieuwd naar alle resultaten van de E-bike Duurtest? Ontvang alles in 1 keer!

Reactie vanuit Giant:

"De krakende kap van de accubehuizing is een punt wat Giant ook intern heeft doorgekregen en hiervoor is ondertussen ook al een oplossing bekend bij de dealers. Als consumenten hier tegen aanlopen, kunnen onze dealers dit verhelpen met twee extra rubberen strips. Tevens hebben we dit per running change in de productie aangepast en wordt dit nu standaard toegepast zodat het kraken niet meer voorkomt."