Koelkast - Houd je producten lekker lang vers

Geen huishouden kan zonder koelkast. Veel producten moeten immers gekoeld bewaard blijven, zo blijven ze vers. Wil je een nieuwe koelkast kopen, dan zijn er veel zaken om op te letten. Denk aan het formaat, de plaatsing en speciale functies als no frost. Met de tips op deze pagina helpen we je graag op weg.

Je gaat een koelkast kopen! Maar er is zo veel waar je op kunt letten bij de aanschaf. Vergelijk hier het aanbod en vind de koelkast die het beste bij jou past, gelet op soorten modellen en functies.

Als het om onmisbare apparaten in huis gaat, scoort je koelkast hoog. Hij staat zeven dagen per week, 24 uur per dag aan en gaat vaak jarenlang mee. Lees in dit artikel waar je bij je aankoop zoal op kunt letten.

Top 10 beste koelkasten van dit moment

Naar de Top 10

De kosten van stroom en gas gaan in 2019 fors omhoog. Het loont dus om eens kritisch naar je stroomverbruik te kijken. Koop je een nieuwe ijskast, let dan goed op het energielabel. Lees er hier alles over.

Bij het zoeken naar een nieuwe koelkast, koel-vriescombinatie of vriezer ben je de term ‘No Frost’ vast al eens tegengekomen. Maar wat is No Frost precies, en heb je het eigenlijk wel nodig?

Dat je vlees niet buiten de koelkast moet bewaren, weet iedereen. Maar hoe zit het met tomaten of eieren? Maakt het nog wat uit wat je waar legt in de koelkast? En wat is eigenlijk het verschil tussen THT en TGT?

Wie in Google zoekt op ‘vieze luchtjes koelkast’ krijgt 78.600 resultaten. Logisch: niets zo vervelend als een koelkast die niet lekker ruikt. Gelukkig kun je er wel wat aan doen! Stinkende koelkast? Lees deze tips.

Voor een goede hygiëne moet je zo nu en dan je koelkast schoonmaken. Je zou denken dat bacteriën op een koude plek als de koelkast geen kans maken om te overleven, maar niets is minder waar. 

Wil je de biervoorraad altijd koud houden, dan kan een koelkast in de schuur of een koelkast in de garage uitkomst bieden. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Lees hier meer over de plaatsing van je koelkast.

Hoe maak ik mijn koelkast klaar voor vakantie?

Je hebt een heerlijk vooruitzicht: je gaat op vakantie! Maar hoe zorg je er nou voor dat je koelkast ook klaar is voor jouw afwezigheid? Om niet thuis te komen bij een schimmelige koelkast, kun je een paar voorzorgsmaatregelen nemen voordat je op reis gaat.

Hoe blijft mijn eten het langst houdbaar in de koelkast?

Als je koelkast vol lekkere boodschappen ligt, wil je natuurlijk niks hiervan weg moeten gooien. Dus hoe hou je je eten zo lang mogelijk lekker en houdbaar in de koelkast? Er zijn een paar dingen die je kunt doen waarmee je je eten een langer leven bezorgt!