Espressomachine - Zo zet je de lekkerste koffie

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie! Wil je een espressomachine kopen, dan heb je veel keus. Op deze pagina vind je allerlei handige tips, niet alleen op het gebied van de koffiezetapparaten zelf maar ook voor het brouwen van speciale soorten koffie. Om gasten mee te verwennen, of gewoon lekker voor jezelf.

Als espressoliefhebber heb je veel mogelijkheden. Drink je je koffie het liefst uit een Senseo koffiezetapparaat of kun je misschien het beste een speciaal espresso apparaat kopen? Lees hier tips.

Espressomachines zijn er in alle soorten en maten: van apparaten waarin je alleen maar een cup of een pad hoeft te doen tot koffiemachines die zelfs de bonen malen en melk opschuimen voor een heerlijke cappuccino. 

Top 10 beste espressomachines van dit moment

Naar de Top 10

Een espressomachine moet je goed onderhouden. Als je dat niet doet, smaakt je koffie op den duur minder lekker. Je espressomachine ontkalken en schoonmaken doe je als volgt.  

Iedere cultuur heeft zo zijn eigen idee over hoe je het perfecte kopje koffie maakt. Hier leggen we kort uit hoe je de bekendste koffievarianten kunt zetten. Van cappucino tot latte macchiato.

Vind jij de koffie in Frankrijk ook altijd zo lekker? Met een French press zet je thuis heerlijke, klassieke Franse koffie. We vertellen hier wat je allemaal nodig hebt en hoe je met een cafetière werkt.  

Heerlijke Italiaanse koffiezetten met een espressopotje op het gasfornuis? Lekker ouderwets, maar al lange tijd weer helemaal hip. Met een moka potje of percolator heb je in een handomdraai een fantastische kop koffie op tafel.

Hoe maak ik de lekkerste ijskoffie met mijn espressomachine?

Als de temperaturen weer omhoog gaan is een kop dampende koffie misschien niet de allerbeste verfrissing. Toch zin in een cafeïneshot, of gewoon in die lekkere smaak? Probeer dan eens ijskoffie. IJskoffie maken kan gewoon met je eigen espressomachine. Hier vind je het recept voor ijskoffie, en nog meer handige tips.

Hoe maak ik cappuccino’s tijdens het kamperen?

Een kopje koffie gaat er ook op de camping wel in, maar je hebt natuurlijk niet je hele espressomachine bij de hand. Met een melkschuimer kun je waar je ook bent een heerlijke cappuccino maken. Hier lees je alles over melkopschuimers en waarom je er zeker eentje mee moet nemen op vakantie.