Microsoft LifeCam VX-5000

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 1 goedgekeurde review die zijn achtergelaten voor de Microsoft LifeCam VX-5000 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

plaza2008 10-11-2009
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: Microsoft LifeCam VX-5000

Algemene score

9,0
Ik was op zoek naar een webcam voor een kennis en kwam deze in de winkel tegen. Zelf heb ik een Logitech Pro 9000.

De webcam is stevig verpakt en voelt degelijk aan. Hij heeft een flexibele rubberachtige voet, waardoor hij vrijwel overal op gebruikt kan worden. De kop zelf kan zwenken van links naar rechts.

De bijgeleverde cdrom heb je in principe niet nodig. Na het inpluggen van de webcam, wordt automatisch de Lifecam versie 3 software gedownload en geinstalleerd (bij windows vista en 7 althans).

Het beeld is echt heel goed! Ook bij weinig licht. De software regelt de webcam snel bij als licht omstandigheden veranderen. Het beeld heeft vrijwel geen last van ruis. De webcam heeft ook auto-focus dat prima werkt.
Ook de ingebouwde microfoon is goed, het opgenomen geluid klinkt helder en duidelijk.

Met de Lifecam software kun je verder effecten toevoegen aan je video. Deze effecten werken trouwens beter dan bij de Logitech software. De Lifecam software is gewoon sneller.

In vergelijk met mijn veel duurdere Logitech webcam, doet deze Microsoft webcam zeker niet onder. Ok, mijn Logitech webcam kan een hogere video resolutie produceren, maar hoger dan VGA ga je toch meestal niet tijdens een videochat.

Samengevat ben ik aangenaam verrast door de videokwaliteit van deze webcam. Als je op zoek bent naar een niet te dure kwalitatief goede webcam, zou ik deze zeker eens proberen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Partnumber
RKA-00003
Toelichting partnumber
zwart
Introductie model
2008
Op Kieskeurig sinds
May 2008
Releasedatum
April 2008
EAN
0882224612449
Kleuren
zwart