Sony DCR-SX30E zilver

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 11 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony DCR-SX30E zilver op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

bobby999 25-03-2011
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Sony DCR-SX30E rood

Algemene score

9,0
Hallo,
Ik heb de sony nu al heel lang en hij bevalt erg goed.
Alleen als je in het donker filmt is de beeldkwaliteit niet geweldig. Maar voor overdag is het prima. Soms is het met het touchscreen een beetje priechelen. Over het algemeen een super camera

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

marcelvdk 10-02-2010
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: Sony DCR-SX30E zilver

Algemene score

8,0
Ik heb de camera gisteren gekocht en was echt positief verbaasd over het compacte formaat. Wat mij vooral aanspreekt is dat je kunt opnemen op een memory card (en intern geheugen) ipv op bandjes. Je kunt de bestanden snel naar de computer overhalen dmv de meegeleverde USB kabel. Je hoeft daarvoor niet de bijgeleverde software te gebruiken (heb ik niet eens geinstalleerd). Zodra je de verbinding dmv de USB kabel maakt en je op het display aangeeft dat je een USB verbinding tot stand wilt brengen wordt de camera gewoon als een ‘drive’ getoond in Windows Verkenner. In Windows Verkenner zie je dan een map staan. Dubbelklik daarop en dan zie je weer een map en als je ook daar weer op dubbelklikt zie je een of meerdere mpgeg bestanden, bijvoorbeeld 00000.mpg. Kopieer die bestanden naar een map op de harde schijf, dat werkt sneller, en je kunt ze gewoon in elke videobewerkingssoftware bewerken. Geen gedoe met converteren zoals bij MOV (quicktime) of AVCHD bestanden die worden gemaakt met digitale (foto)camera’s. Bovendien kan ik die bestanden niet importeren in Womble MPEG Video Wizard DVD, mijn favoriete videobewerkingssoftware (een echte aanrader maar NOG niet voor High Definition bestanden). Ik heb er bewust voor gekozen om nog geen HD camera te kopen. De meeste computers kunnen het nog niet goed aan en zonder tijdrovende conversie kun je het niet op een DVD branden. Op Blu-Ray zou wel kunnen maar daar begin ik nog niet aan. Deze Sony neemt gewoon op in standaard 720 x 576 resolutie bij 25 fps en kan dus gewoon op DVD gebrand worden. Dat heb ik inmiddels geprobeerd en speelt prima af in mijn stand-alone DVD-speler.
De bediening en handleiding zijn ook goed voor elkaar, simpel en doeltreffend.
Over de video kwaliteit kan ik nog niet goed oordelen. Heb een opname gemaakt bij mistig en somber weer maar dat ziet er desondanks goed uit. Ik heb de videokwaliteit een 8 gegeven maar dat zou w.s. hoger zijn geweest als ik bij goed weer had kunnen filmen. En, Peter, om jouw vraag te beantwoorden: het lijkt me vrijwel zeker dat je de bestanden in Pinnacle kunt bewerken omdat het gewoon de vertrouwde mpeg bestanden in 720 x 576 resolutie bij 25 fps zijn. Maar of je die filmjes in deze resolutie op je website kunt plaatsen dat zou ik niet weten.
Kortom, een fijne camera voor weinig geld: 144,- euro bij Mediamarkt.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Opslagtype
geheugenkaart, intern geheugen
Full HD-camcorder
Nee
Max. resolutie per beeldchip
490000 pixels
Grootte beeldchip
1/8 inch
Aantal beeldchips
1
Touchscreen
Ja
Display
Ja