Bosch SMS58M92EU

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 4 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Bosch SMS58M92EU op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,8

Schrijf een review

rowi76 20-09-2012
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Bosch SMS58M92EU

Algemene score

6,0
Dit apparaat aangeschaft omdat onze oude (een Bauknecht, waarover wij niet zo tevreden waren geweest) na meer dan 10 jaar stuk is gegaan.
Dit apparaat gekocht omdat we ook al in het bezit waren van een wasmachine en droger van hetzelfde merk. De bediening vind ik eenvoudig en duidelijk, de gebruiksaanwijzing is zeer beperkt.
Wij gebruiken meestal het programma aut.45-65gr. omdat wij de pannen met de hand afwassen. Het wasresultaat is matig, niet altijd komt het vaat schoon uit de machine. Vooral het bestek is niet vlekkeloos schoon, de resten van waterdruppels zijn zichtbaar op het bestek. Kortom wij zijn niet echt content over deze vaatwasser.

Review criteria:

Slecht
Onvoldoende
Uitstekend
Voldoende
Officiële reactie van Bosch 02-10-2012

Beste Rowi76.

U geeft aan dat uw vaat niet helemaal schoon uit de Bosch SMS58M92EU komt, en dat de vaatwasser niet genoeg droogt. Dit euvel kan aan een aantal oorzaken hebben. Zou u het Bosch info team willen bellen zodat wij u hierover kunnen adviseren? U kunt ons bereiken per telefoon via nummer 088 424 4010. Als u ons een mail wilt sturen met daarin uw telefoonnummer, kunnen wij contact met u opnemen. Een mail kunt u sturen naar infocentrum-bosch@bshg.com.

Vriendelijke groeten,
Sanne Mos
Product adviseur Bosch

Reageer

onlijn67 29-06-2012
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: Bosch SMS58M92EU

Algemene score

5,0
Hij is er een week: de nieuwe vaatwasser van Bosch. Een beetje kort om een uitgebreide ervaring te beschrijven, maar ik zal mijn best doen. Omdat ik hiervoor een andere had (AEG, gekregen van m'n vader, prima machien) vallen me in eerste instantie de verschillen op: 1: hij heeft geen lampje. Ik woon in een donkerbenedenhuis, ik was altijd erg blij met dat lampje bij het in- en uitruimen, maar goed; nu trek ik de lades helemaal naar buiten, dan valt er daglicht op; ook best. 2: de gebruiksaanwijzing. Mijn god, wat doen ze iingewikkeld over een machine die gewoon zeepwater moet spuiten over de borden en de pannen. Bij de vorige zat geen gebruiksaanwijzing, maar er waren gewoon vijf programma's (4 teveel) en die waren duidelijk Met deze kun je de afwastijd halveren, dus heb je drie idioot langdurende programma's, die allemaal ook twee keer zo snel kunnen met een knopje waar 1/2 op staat. In de gebruiksaanwijzing wordt gerept van een speciaal glazenwasprogramma, maar dat kunnen we niet ontdekken. Klopt: de onze heeft dat ook niet. Voordat je snapt hoe je hem moet bedienen, ben je echt een half uur intensief op de gebruiksaanwijzing aan het studeren, maar goed: eindelijk staat hij aan. Heel geruisloos is dat nu ook weer niet: 56db. Dat was een belangrijk criterium, want hij grenst aan de slaapkamer van mijn zoon. De sproeiarmen maken het geluid van een brakende kat. Gelukkig piept er niets; dat deed de vorige wel als hij klaar was en dat kon je niet uitschakelen.
Op deze machine zit ook nog een snel programma. D.w.z: je moet eerst 25 minuten het water opwarmen(!), dan gaat in het display een L knipperen en kun je de afwas erin doen. die wordt dan in nog 20 minuten schoon. Het voordeel heet dat je de machine daarna meteen kunt herladen en dan doet 'ie dat nog een keer, met hetzelfde water. Ongetwijfeld heel nuttig als je met die dertien couverts aan tafel hebt gezeten, die in de bestekla passen. Maar voor een kleine vaat? Wie gaat er nu 25 minuten met de vuile pannen op schoot zitten wachten met beladen tot de vaatwasser het water warm heeft? In die tijd heb je met de hand de vaat als zelf gedaan! Wie bedenkt zoiets? Vast geen werkende moeder die zo snel mogelijk de keuken opgeruimd ziet na het eten. Ben wel erg blij dat 'ie zo zuinig is; daar hadden we hem voor gekocht, anders zou ik me schuldig voelen om hem te laten draaien. De besteklade is een kwestie van wennen, vind ik. Mijn vriend vindt het onhandig en mist zijn korfje. Ik vind het wel fijn dat je voor bestek geen ruimte hoeft uit te sparen bij borden en pannen. En omdat de vaatwasser bij ons naast de besteklade staat, kan het bestek - eenmaal schoon - dus zo per soort weggeborgen worden. Tot nog toe ben ik tevreden over het afwasresultaat en ik ben erg blij dat hij niet piept om te melden dat hij klaar is. Maar omdat de gebruiksaanwijzigng zo beroerd is en de machine zo gebruiksonvriendelijk, krijgt hij voorlopig toch niet zoveel punten.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Slecht
Onvoldoende

Reageer

Specificaties

Soort
vrijstaand
Wasresultaat
A
Droogresultaat
A
Fabrikant kleur(en)
wit
Geluidsniveau
46 dB
Halve belading
Ja
Beladingssensor
Ja