- Review Canon EOS 450D + EF-S 18-55 IS Kit van Fast-Ronnie
- Naar prijzen
Fast-Ronnie
03-06-2009
Ik heb de camera 4-dec 2008 gekocht. Ik heb er een tamron 70-300 lens 4 - 5.6 bij gekocht. Inmiddels ook de speedlite 430 EXII erbij.
Inmiddels de kamera getest met startende vliegtuigen, protretfotografie, natuurlandschappen, dierentuin (in felle zon) en nachtfotgrafie (bliksem en vuurwerk).
Ik ben zeer tevreden over de resultaten vooral met de tamron 70-300 lens. Je moet even rekening houden met bewegingsonscherpte bij telegebruik, en bij fel licht even de belichting iets omlaag bijstellen om al te harde fotos te voorkomen, maar zelfs in standaard stand zijn deze mooi en scherp, en goed van belichting. Gebruik zelden de volautomaat, maar heb de voorkeur voor veel eigen instellingen daarbij ondersteund door de automaat. Een foto moet tenslotte creatie zijn van de fotograaf, en niet van alleen het toestel zelf. Voor wie snapshot wil fotograferen zonder daarbij gehinderd te worden door enige kennis van fotografie is een kant en klaar zakformaat toestelletje beter, maar voor de fotograaf die wat meer wil dan dat, is dit toestel prima geschikt. Ben dan ook best tevreden met dit fraaie toestel!
- Kwaliteit foto
- Mogelijkheden