Review: Canon EOS 450D + EF-S 18-55 IS Kit van Alex6

Alex6
15-04-2008
Dit is mijn eerste spiegelreflex en ik moet eerlijk dat ik spijt dat ik dit eerder heb gekocht. Heb hiervoor enige jaren met volle tevredenheid foto's gemaakt met een Sony F707. Hoewel het toestel nog steeds uitstekend functioneert ben ik toch overgestapt. Met name instelmogelijkheden, snelheid en het toepassen van andere lenzen heeft me de keuze gemaakt.
Ik heb de camera gekocht op de dag dat ik met vakantie ging en dat dus eigenlijk geen tijd om de handleiding goed door te lezen. Maar de camera is zo eenvoudig te begrijpen dat je de handleiding in eerste instantie helemaal niet nodig hebt. Uiteraard zal ik deze voor de meer uitgebreidere handelingen wel nodig hebben. Maar ik heb in de korte vakantie, drie dagen, ruim 500 foto's geschoten. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de snelheid, kwaliteit van de foto's en het gemak waarmee je ze maakt. De camera ligt heel prettig in de hand en is ook zeer snel met opstarten. Wat betreft de duur van de accu is deze echt een verademing. Na 500 foto's nog steeds een indicatie van een volle batterij. Het enige nadeel was dat de foto's in het donker niet helemaal goed gelukt waren maar dat zal aan mijn eigen ontwetendheid liggen. Ben ervan overtuigd dat de camera ook in het donker of plekken met weinig licht hele goede foto's maakt. Heb lang getwijfeld tussen de Canon 450 en de Nikon D60. Hoewel de camera's qua prestaties elkaar niet veel ontlopen ben ik toch blij dat ik de duurdere Canon heb genomen. Ondanks dit prijsverschil is dit een zeer goede aankoop waar je jaren plezier van kan hebben.
5 sterren

• Kwaliteit foto
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 32 van 34 ] Volgende review
Canon EOS 450D + EF-S 18-55 IS Kit
Print deze pagina