Boston Acoustics A 26 boekenplankspeaker

Let op: de prijzen voor hifi-speakers worden op Kieskeurig.nl per stuk getoond. Bestaat de set uit 2 speakers, dan wijkt deze prijs af van de uiteindelijke aanschafprijs.

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 9 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Boston Acoustics A 26 boekenplankspeaker op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Martijnnnnnnnnnnnnnnnnnnn 14-08-2014
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

6,0
N.a.v. alle goede reviews op internet heb ik deze speakers online gekocht, zonder deze eerst te beluisteren. Ze werden snel geleverd en voor een zacht prijsje. Vol verwachting aangesloten en... wat een teleurstelling!

Eerst wat positief is; de speakers hebben veel bass en kunnen flinke volumes aan. Ze klinken een stuk groter dan dat ze zijn.

Verder kan ik weinig positiefs bedenken. Het laag is goed aanwezig maar ongecontroleerd. Het gonst door de ruimte ondanks voldoende afstand t.o.v. de muur. Het middengebied is aardig in orde maar mist detail. Midden tot hoge tonen.. tja waar zijn ze? De speaker klinkt alsof er een handdoek overheen ligt; dof en gedempt. Alleen de aller hoogste tonen komen goed door. Het geluid wat er hierdoor als totaal uit komt, is volledig uit balans.

Het design is leuk gedaan met de hoogglans afwerking en magnetische frontjes. Alleen is het hoogglans effect bereikt door een plakfolie/fineer toe te passen. Of zich niets mis mee als je het netjes verwerkt. De oneffenheden van de houten kast zijn duidelijk zichtbaar in de hoogglans folie. De speaker lijkt een sinasappelhuidje te hebben, alsof ze de kasten niet geschuurd hebben alvorens de folie aan te brengen. Niet erg fraai dus.

Maar wat kan je eigenlijk ook verwachten voor een kleine 100 euro per speaker. Mijn verwachtingen waren, nu ik er zo op terug kijk, onrealistisch hoog door de vele (te?) positieve reviews.

Wanneer je een stereosetje van sony of pioneer hebt staat en je vervangt de bijbehorende fabrieksspeakertjes door deze Bostons, ja dan zal tevreden zijn. Ben je een enigszins verwende luisteraar, laat deze speakers dan maar staan. Ik voelde me hierdoor een beetje verplicht deze review te schrijven.

Na bovengenoemde teleurstelling verder gezocht en nu zeer tevreden met een setje mooie Dynaudio's. Ze kosten 3 x zoveel maar ze klinken 100 x beter. Elke cent waard. Natuurgetrouw, zuiver, perfecte spreiding, stereobeeld en veel detail. Let op; net als alle andere Dynaudio's lusten ze wat prik dus een versterker met lekker veel reserve is gewenst.

Noot:
AV-trader heeft mij perfect geholpen door de Boston speakers retour te nemen zonder vragen, het aankoopbedrag was binnen 2 dagen retour gestort. Top service!!

Over duurzaamheid kan ik niets zeggen maar het lijkt me dat dit gewoon in orde is: een 8

Groet,
Martijn

Reageer

Mr erik 20-11-2013
  • Product afgelopen maand in bezit

Algemene score

9,0
Absolut3 topper voor deze prijs,en qua design ook helemaal af.
heerlijke volle bas,en een heerlijk sprankelend hoog,speelt speakers die 3x zo duur zijn eruit

Reageer

Specificaties

Soort speaker
boekenplankspeaker
Plaatsing
tafelblad/boekenplank
Type speaker
2-weg
Type/soort
luidspreker
Aanbevolen gebruik
in huis
Geschikt voor buitengebruik
Nee
Speaker interface type
eindstation