Siemens Gigaset SE 361 WLAN Router

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 1 goedgekeurde review die zijn achtergelaten voor de Siemens Gigaset SE 361 WLAN Router op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

5,0

Schrijf een review

A.Vos 06-09-2008
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

5,0
Onlangs de Siemens SE361WLan set aangeschaft en wat mij betreft is dit 'n enorme miskoop gebleken.

Na aansluiting, bij de eerste opstart, mag je een aantal tabbladen doorlopen en wat gegevens invullen, waarbij je redelijk duidelijk wordt begeleid, alhoewel enige kennis van de materie toch nog wel nodig is.

Verbinding maken met het internet wilde, -hoewel alle gegevens en instellingen goed waren ingevuld en gemaakt- maar steeds niet lukken.
Na vele hernieuwde pogingen waarbij de router steeds moest worden gereset lukte het plotsklaps -zonder wijziging van gegevens of instellingen- ineens wél om verbinding te krijgen...Beetje vreemde zaak natuurlijk maar afijn, we waren online...echter:
De pret bleek niet van lange duur, want tijdens de configuratie van wat security zaken klapte het scherm waar ik gegevens aan het invoeren was er ineens uit
hetgeen ik wijt aan de onstabiliteit van de Siemens software in dit apparaat, want mijn computer bleef -zoals altijd- verder wel soepel draaien.
Toen ik vervolgens weer in de router wilde inloggen kreeg ik de melding dat dit niet kon omdat een gebruiker zich nog niet had afgemeld.
Het mag duidelijk zijn dat dát -het fatsoenlijk uitloggen dus- bij een wegklappend scherm ook niet echt wil lukken....(met dank aan siemens)
Na een hernieuwde reset -de zoveelste- kreeg ik het deze keer zowaar voor elkaar om zonder problemen alles af te ronden en kon ik wederom afsluiten met het instellen van een nieuw en veiliger wachtwoord.
Helaas bleek twee dagen daarna, dat -wederom om onverklaarbare redenen- het password niet meer geldig was en ook de standaard admin inlog gaf geen
soulaas.
Opnieuw een reset dus, waarna de hele instelprocedure wéér mocht worden doorlopen.
Verder is het me ook al een aantal malen opgevallen dat er na het opstarten van de pc soms geen verbinding te krijgen is en dat ook de router bij
het inschakelen van de stroom soms niet wil opstarten.... Bij het hernieuwd inschakelen van de stroom lukt het dan wel....maar zoiets tekent natuurlijk wel méde de betrouwbaarheid van het apparaat!
Voor alle duidelijkheid...de router die ik daarvoor had, heeft bij mij nooit problemen gegeven en de ellende is pas begonnen ná de aanschaf van de Siemens set. Mijn advies, hoewel ik niet wil uitsluiten dat het hier toch een exemplarische fout betreft, is dan ook: niet aanschaffen, tenzij je een liefhebber bent
van het oplossen van problemen die met dit apparaat in ieder geval elke keer gegarandeerd weer terugkwamen.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Specificaties

Partnumber
S30853-H1067-R101
Introductie model
2008
Op Kieskeurig sinds
May 2008
Afmetingen (H x B x D)
3,1 x 13,5 x 9,4 cm
Kleuren
zilver
Ondersteunde standaarden
802.11b, 802.11g
Ondersteunde max. snelheid
54 Mb/s