Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

routers


Informatie over draadloze routers

Een draadloze router zorgt ervoor dat je overal in huis of zelfs in de tuin kunt internetten. Ook kunnen tegenwoordig steeds meer apparaten op een router worden aangesloten zoals tv’s of mediaspelers. Deze pagina beschrijft wat belangrijk is.

productgroep
Algemeen
Draadloze netwerken worden steeds populairder. Een groot voordeel van een draadloos netwerk is natuurlijk dat er geen draden nodig zijn. Het trekken van draden door het huis is dus niet meer nodig. Daarbij ben je met een draadloos netwerk in theorie vrij om waar je maar wilt in je huis of tuin te werken. Maar, in de praktijk is het bereik van een draadloos netwerk wel degelijk een factor om rekening mee te houden.

Welke standaard?
Op dit moment worden er eigenlijk twee wifi-standaarden gebruikt: 802.11g en 802.11n. De N-versie is de nieuwste standaard en heeft in theorie ook de snelste doorvoersnelheid: 300 megabit per seconde (Mb/s). De G-versie is iets ouder en langzamer (54 Mb/s) maar wordt ook nog steeds veel gebruikt.

Bereik en snelheid
De doorvoersnelheid die hierboven worden genoemd, zijn theoretische snelheden die alleen worden gehaald onder de meest gunstige omstandigheden. Dit zal in de praktijk dus vrijwel nooit het geval zijn. Wel kun je zelf invloed hebben op de kwaliteit van het draadloze signaal. Zijn er plekken in of rond je huis waar het signaal te zwak is, dan kun je experimenteren door de antennes een andere richting op te draaien (als de router externe antennes heeft) of door de router op een andere plek neer te zetten.

Beveiliging en andere opties
Het is aan te raden om een draadloos netwerk te beveiligen. Elke moderne draadloze router beschikt tegenwoordig over het beveiligingsprotocol 'WPA' of 'WPA2'. Dit wil zeggen dat je het netwerk met een wachtwoord beveiligt. Iemand kan dus alleen van de draadloze internetverbinding gebruikmaken als hij het juiste wachtwoord invoert.

Keuze maken
Om te komen tot een juiste keus, biedt Kieskeurig.nl een aantal mogelijkheden:

  • Reviews van producten, voor en door consumenten. Hier lees je alles over positieve en negatieve ervaringen van consumenten. Met daarnaast vragen en antwoorden over producten, verzorgd door consumenten zelf. Na aankoop kun jij ook je review plaatsen.
  • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
  • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij wie je deze producten online kunt kopen.
  • Winkelvergelijk, reviews van consumenten over winkels. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal vijf sterren verdienen. De Kieskeurig.nl-mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkelbeoordeling.
  • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
 
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.