Akai ATT05U

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 10 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Akai ATT05U op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,3

Schrijf een review

Alex 01-12-2019
  • Product Onbekend in bezit
  • Product gekocht

Prima platenspeler die al behoorlijk wat jaren mee gaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Akai ATT05U

Algemene score

9,0
Ik heb deze platenspeler gekregen ergens eind 2012. De audio kwaliteit is prima voor een platenspeler van dit kaliber. En uiteraard kan een andere naald wonderen doen of kun je het hele apparaat ombouwen. Dan had je ook gewoon een leuke technics kunnen kopen.

Inmiddels is er sinds 2012 niets kapot gegaan. Zelfs de naald houdt het met wekelijks een tiental LP's afspelen nog steeds vol. Zo ook vandaag nog.

Pluspunten

  • Prima audio kwaliteit voor deze prijsklasse
  • Lichtgewicht
  • Stevige snaar aandrijving

Minpunten

  • Meegeleverde tulp kabel
  • USB poort, waarom???????

Reageer

bsmeets87 24-05-2014
  • Product paar maanden in bezit
Geschreven voor: Akai ATT05U

Algemene score

8,0
Deze platenspeler is niet alleen geschikt voor het afspelen van platen, maar hij is vooral erg geschikt voor het digitaliseren van de collectie. Dit vanwege de mogelijkheden om de snelheid fijn af te stellen, en de naalddruk te wijzigen, wat wel eens van pas komt bij wat versleten platen. Door het niet automatisch afslaan moet je er dus wel bij blijven, en daarmee vind ik hem dus vooral geschikt voor het digitaliseren. Voor de huiskamer vind ik hem minder geschikt, en dan zou ik gaan voor de ATT01U, die weliswaar niet afgesteld kan worden, maar wel automatisch kan starten en stoppen.
De geluidskwaliteit is uitstekend. Niets op aan te merken, en dat bewijzen ook de grafieken in de opnamesoftware die ik gebruik. Na het grondig reinigen van de platen klinken ze heel zuiver, in mooi stereo.
Na enig wantrouwen (ongegrond overigens, zit tussen mijn oren) in de usb geluidskaart, besloot ik voor de opname een andere geluidskaart te gebruiken, die direct van het phono-signaal opneemt. Voor enkel het afspelen direct op een speaker is middels een schakelaar te kiezen voor een line-uitgang.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Specificaties

Introductie model
2007
Op Kieskeurig sinds
November 2007
Afmetingen (H x B x D)
13,5 x 44,5 x 35,5 cm
EAN
8712837824934
Kleuren
zwart
Automatisch
Nee
Inclusief element
Ja