Apple Mac mini 2.5GHz

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 2 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Apple Mac mini 2.5GHz op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Blanka 12-07-2012
  • Product paar weken in bezit
Geschreven voor: Apple Mac mini 2.5GHz

Algemene score

9,0
Dit is de beste computer ooit gemaakt, en dus uiteraard mijn beste Mac sinds mijn eerste in 1987.

Na mijn eerdere "niet bestaande" 1.5 Ghz PPC Mini en de 2.26 Core2Duo 9400M Mini is mijn nieuwste Mini eindelijk het Mini zijn ontgroeid. Dit is gewoon een serieus werkstation. De 32nm dual-core/quad thread i5 kan net zo veel werk verzetten als de oude 45nm Quad Core Xeons uit de MacPro's. De harde schijf is misschien niet zo rap, maar er is (zelf!) een SSD in deze mini te plaatsen naast de harde schijf. Dit ga ik zeker proberen, maar vooralsnog snel zat. Geheugen is voor een 4 tientjes eenvoudig zelf uit te breiden naar 8Gb, en als 8Gb reepjes wat goedkoper zijn kunnen die er ook in.

Deze computer is ultiem draagbaar. Hij past in iedere tas, en weegt 1,2 kilo. Net zo veel als de gemiddelde 10 inch atom netbook, maar dan wel de kracht van een MacBookPro. Er is zelfs geen adapter bij nodig, de voeding is ingebouwd. Mensen die een laptop van dockingstation naar dockingstation sjouwen, zijn met een Mini gewoon beter af.

Verder is ie heel stil. Je hoort vrijwel niks. Bij zwaar videokaartgebruik of een film comprimeren gaat de fan wat harder draaien, maar het is nog steeds heel stil. De oude G4 mini is een straaljager vergeleken met deze. Ook is het de meest zuinige computer die er is. 10 watt gebruik bij niks doen (bij een power save stand bijna niks meer).

De kast is heel degelijk, en de aansluitingen zijn prima. Wel moet je even wat kabeltjes bij kopen, want Apple is dit keer niet van de kleine details. De stroomsnoer is wit. Dit is een zeer vreemde nuk van Apple, want sinds de nieuwe alu iMacs in 2008 is er niks wits meer te vinden bij Macs, en een netsnoer is nu niet bepaald een equivalent voor de sexy oordopjes bij een ipod. De HDMI-DVI adapter is ook een lullig wit ding. Voor minder dan 10 euro heb je echter een zwarte netsnoer en een HDMI-DVI of HDMI-HDMI kabel in bijpassend zwart zonder verlengstukken.

Ik had nog wat PPC software die ik zakelijk moest draaien, en daarom heb ik de Mini voorzien van Snow Leopard. Je krijgt m met Lion geleverd, maar ook Snow Leopard draait er perfect op. Dus koop geen oude 2.4Ghz Core2Duo als je Snow wilt draaien, deze Mini is ruim 2 x sneller.

Nog even een paar benchmarks:
Cinebench CPU is 2,77 (een quad core /8 thread 3.2 Ghz iMac i7 scoort 5.48)
Cinebench OpenGL is 24,31 fps (de HD 4850 uit de iMac 32,26)
Geekbench 32 bit is 6581

Kortom, je hebt de kracht van een oude MacPro (2008) voor ongeveer 700 euro, met de draagbaarheid van een MacBookAir, en je kunt gewoon een echte serieuze monitor aansluiten voor serieus grafisch werk (een CCFL backlit Eizo/NEC met AdobeRGB/sRGB en mat scherm). Geen quasi sRGB ingebouwde whiteLED backlit glimplank zoals in een iMac/MacBook.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wil123456 07-07-2012
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: Apple Mac mini 2.5GHz

Algemene score

8,0
Mac Mini gekocht i.v.m. erg goed bevallen van Mac Book pro. Mijn Windows Vista Dell systeem kan daar niet aan tippen. Mac Mini herkende direct alle aangesloten randapparatuur, beeldscherm toetsenbord printer. Even e-mail via hotmail ingesteld, alle digitale visitekaartjes overgezet en iPad gesynchroniseerd, apple's stappenplan gevolgt. Toch 3 uur bezig geweest. Als ik nu in mijn IPad een contactpersoon toevoeg of de agenda wijzig staat dat ook op mijn Mac Mini en andersom ook. De Mac Mini hoor je ook niet. Het nadeel is dat de aan uit schakelaar achter zit en dat er geen DVD speler in zit. De werking is echter super en eenvoudig. Backup via time capsule is ongeevenaard. Ik werk professioneel met Windows apparatuur maar wil thuis geen systeembeheerder zijn. Dat is bij Apple niet nodig dus.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed
erwinvan20 02-04-2013

hallo wil123456
als je dvd's of bluray wil branden of afspelen
kan je nog altijd een externe brander er op aansluiten
kost een paar tientjes maar werkt goed op de mac mini
groetjes van erwin

Reageer

Specificaties

Type processor
Intel Core i5-2xxx
Uitvoering
i5-2520M
Kloksnelheid processor
2500 MHz
Intern geheugen
4 GB
Intern geheugen (max.)
8 GB
Opslagcapaciteit
500 GB
Snelheid harddisk
5400 rpm