Apple iMac MD093N/A 2012

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 4 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Apple iMac MD093N/A 2012 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,1

Schrijf een review

ralpharma 27-04-2014
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Apple iMac MD093N/A 2012

Algemene score

9,0
Met de introductie van Windows 8 heb ik (ik vond het programma gebruikersonvriendelijke en kon er zelfs als jongere niet aan wennen) definitief de Microsoft-producten verlaten en ben ook qua PC overgestapt op een product van Apple.

Ik heb in december 2012 gekozen voor de 21,5" variant in het instapmodel, meer wel met Apple Care (dat kost ook niet zoveel extra bovenop de productprijs). Dit houdt in een harde schijf van 1 TB en 8 GB werkgeheugen. Het opvoeren naar 16 GB was voor mijn gebruiksdoel de meerprijs van 300 euro niet waard.

Nu anderhalf jaar verder (inmiddels over op OS X 10.9) nog volle tevredenheid over het product. In tegenstelling tot computers van deze leeftijd die op Windows draaien heeft de iMac nog niets aan snelheid in geboet (en zo hoort het ook). Ik blijf me nog steeds verbazen over de kwaliteit van het beeld en de goede service van Apple als het gaat om gratis updates van besturingssystemen plus het feit dat foto-, film- en muziekbewerkingsprogramma's van goede kwaliteit (voor huis-, tuin- en keukengebruik) gratis zijn.

Voordeel van de iMac (en daarom ook mijn keuze destijds) is dat alles zo mooi wordt weggewerkt. Toegeven, met USB-poorten wel eens frustrerend, maar door te kiezen voor een bedraad toetsenbord krijg je twee poorten voor je scherm (helaas wel 2.0, waar de rest 3.0 is). Geen eindeloze stroom aan kabels en randapparatuur op je bureau: heerlijk. Ook de ingebouwde speakers geven een heel aardig geluid, al moet je daar geen hifi-kwaliteit verwachten. Menig all-in-one of laptop kan er een flinke punt aan zuigen.

Zijn er dan geen nadelen? Jawel, je kan de iMac tussentijds nauwelijks (of voor zeer hoge prijs) updaten. Extra werkgeheugen kan je niet (meer) zelf bijsteken. Echter, ik heb er ander halfjaar later ook nog geen behoefte aan (dat zegt wel iets). De houdbaarheid van de iMac is gewoon meer dan het dubbele van de gemiddelde Windows-PC zonder dat je er iets tussentijds aan hoeft te doen. Tel daar het prachtige design bij op en je snapt niet waarom niet meer mensen kiezen voor Apple-producten.

Ja, ze zijn duurder maar tegelijkertijd ook duurzamer: je bespaart door de lange gebruiksduur van de producten. Wel handig om je met Apple Care te verzekeren van extra service. In principe zou het niet nodig moeten zijn (ik heb mijn Apple Care nog niet gebruikt), maar gelet op de hogere reparatiekosten van Apple-producten heb je bij een eventuele reparatie meteen de kosten eruit. Daarnaast krijg je allerhande service in de vorm van de helpdesk: niets is de medewerkers te gek (als overstapper van Windows naar OS X heb ik hier wél veel profijt van gehad).

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Androidnerd 06-09-2013
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Apple iMac MD093N/A 2012

Algemene score

1,0
Deze Mac een jaar in bezit. Slecht product. In het begin hardeschijf problemen waardoor ik de Mac niet kon Updaten. Reperatie kosten zijn meer dan 400 euro. Hardeschijf fout komt vaker voor.

Vertrouwen weg bij Apple. Kan de 1500 euro beter uitgeven aan een veel betere PC!

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
Slecht
Slecht
marcoheijnens 12-09-2013

Een 1 dus voor duurzaamheid, maar waarom ook voor de rest????

ralpharma 27-04-2014

Als je al langer bekend bent met Apple, weet je dat reparatiekosten ontzettend duur kunnen uitvallen. Dat krijg je met design. Schaf je dan AppleCare aan, scheelt het zodra je reparaties zou moeten uitvoeren.

Heb je gelijk als je zegt: kost je wel € 180,- extra. Maar verdeeld over de jaren dat een iMac meegaat en de kwaliteit van service die je krijgt én de prijs van Apple-producten is het een slimme investering.

Reageer

Specificaties

Type processor
Intel Core i5
Kloksnelheid processor
2700 MHz
Intern geheugen
8 GB
Intern geheugen (max.)
16 GB
Geheugen
DDR3
Opslagcapaciteit
1000 GB
SSD-capaciteit
0 GB