TomTom XL IQ Routes Edition Europe Traffic

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 5 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de TomTom XL IQ Routes Edition Europe Traffic op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,3

Schrijf een review

alpina71 28-09-2010
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

7,0
Ik heb deze TomTom XL IQ Europa nu een week rn hij bevalt prima. De routes worden snel berekend en ook de bediening van het menu is duidelijk. Wel heb ik bij Redcoon een duitse versie gekocht, maar bij het opstarten kun je gelijk de taal aanpassen. De tmc ontvanger zit gratis bij deze duitse versie. Daarna TomTom home geinstalleerd en de eerste updates zonder problemen uitgevoerd. Ik heb de TomTom met een plakschijf op mijn dashboard bevestigd, hierdoor zit de TT stabiel en kan hij ook weer makkelijk worden losgemaakt. Is de schijf eenmaal los ,dan plakt hij ook niet meer goed. Dmv draaien aan de ring kun je de zuignap loshalen, dit functioneert allemaal prima. Deze week 1 keer een tmc melding gehad. De Tmc ontvanger gaf een file aan bij Hoogeveen. Ik besloot door te rijden maar er was geen file meer, misschien net opgelost of het klopte niet? Tmc antenne moet door de zuignappen aan het raam bevestigd worden, de bevestiging is prima, alleen 1 kabel icm de autolader ineen is toch mooier en handiger. Deze zijn volgens mij al wel te koop maar worden dus niet standaard met de tomtom geleverd. Een beetje jammer dus. Verder diverse instellingen mogelijk van bijv. vermijden tolwegen of snelwegen, welk item op het snelmenu, 2d of 3d beeldweergave, nacht of daglichtweergave, keuze weergave tankstations of bijv parkeerplaatsen op je scherm etc etc. Ook kun je een reisplan maken als je meerdere adressen op een dag moet bezoeken.

+ snelle navigatie
+ makkelijke bediening
+ duidelijk beeldscherm
- tmc heeft mij (nog) niet overtuigd.
- tmc antenne en autolader wordt niet in één geintegreerde kabel geleverd helaas terwijl deze al wel te koop is.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

ilona5050 20-02-2010
  • Product half jaar of langer in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb deze tomtom bij Conrad besteld, omdat hij daar goedkoper was en je er een TMC ontvanger bij kreeg. Het is dan wel een Duits model, maar in de praktijk heb ik daar niets van gemerkt. Je kunt er gewoon Nederlandse stemmen op zetten. Alles is in te stellen.

De TMC ontvanger werkt perfect. Hij geeft al aan het begin van de route aan of er ergens op de route files zijn en als je een file nadert vraagt hij of je een andere route wilt. Ook geeft hij aan hoeveel tijd het ongeveer kost als je in de file zou komen te staan en hoeveel tijd de alternatieve route kost. Vervolgens leidt hij je langs de route van je keuze. Op deze manier heb ik al een paar keer files kunnen omzeilen.

Verder ben ik zeer tevreden met dit apparaat. Breedbeeld is fijn en zou ik aanraden. Alles past wat beter op het scherm. Ook vind ik de functie fijn dat je een geluid hoort op het moment dat je een flitspaal nadert. Bovendien staat rechts onder in het scherm altijd hoe hard je mag rijden op de weg waar je bent en hoe hard je op dit moment rijdt. Ook erg handig.

De sateliet wordt snel gevonden en qua navigatie kan ik niet zo goed beoordelen of hij de juiste weg kiest of niet, omdat ik hem meestal gebruik op stukken waar ik niet weet wat de meest efficiente weg zou zijn geweest.

Eventuele minpunten vind ik het systeem waarmee je de tomtom op het raam bevestigd. Bij mij valt hij er nog wel eens af tijdens het rijden, maar wellicht hanteer ik nog niet de juiste techniek. Ook vind ik het kabeltje van de sigaretten aansteker naar de tomtom lastig in de tomtom te krijgen. Soms zit ik wel een paar minuten te priegelen. Hier hadden ze wat mij betreft beter over na kunnen denken.

Al met al zeer tevreden en echt een aanrader.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Schermgrootte
4,3 inch
Resolutie
480 x 272 pixels
Breedbeeld
Ja
Adresingave
stad, straat, huisnummer, postcode
TMC
Ja
Rijbaanbegeleiding
Ja
Text-to-Speech
Ja