TomTom ONE 3rd Edition Europe

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 52 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de TomTom ONE 3rd Edition Europe op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,4

Schrijf een review

zilverster123 08-11-2010
  • Product half jaar of langer in bezit

Algemene score

6,0
Al drie jaar in gebruik, rij ermee door het hele land, en hij heeft me nog nooit in de steek gelaten. Toch een 3 voor duurzaamheid en een 3 voor mogelijkheden.
Dat ga ik uitleggen. De bediening, de degelijkheid van het apparaat, de verbinding met de computer, het is allemaal heel erg solide gemaakt. Het doet wat het moet doen. In de bediening is het enige grote nadeel dat het meestal wel erg lang duurt voordat hij weet waar hij zich bevindt. De website en de support is kordaat en snel. Kortom bijna een perfect product. Maar toch koop ik hierna nooit meer een TomTom. In het begin zaten er twee handige functionaliteiten in: een kompas die op de kaart aangaf in welke richting en hoe ver de bestemming was verwijderd. In onoverzichtelijke nieuwbouwwijken was dat erg praktisch. Maar inmiddels kan mijn TomTom dat niet meer.
Daarnaast schakelde de TomTom automatisch uit als ik de auto afzette. Erg logisch en handig ook. Nog mooier zou het zijn als hij ook weer automatisch aanging als ik het contact weer omdraaide. Maar in de laatste update van de software hebben ze de gehele functie eruit gehaald. Nu moet ik ineens mijn TomTom zelf uitzetten. Ik heb een vraag gesteld over beide functies bij TomTom, en binnen een dag antwoordde de helpdesk dat dat klopte. De functies waren verwijderd. De oude versie terugzetten gaat niet. Ik heb sterk het gevoel dat TomTom bewust oude apparaten 'downgrade' om mensen te bewegen een nieuwe te kopen.
Over de kaarten: Ik heb een abonnement op de nieuwste kaarten gehad, en elk kwartaal braaf de update geïnstalleerd, maar er niets van gemerkt. Situaties die al een jaar veranderd waren bleven onveranderd in de updates van de kaarten. Dus daar was ik ook in teleurgesteld.
Kortom, het lijkt een leuk apparaat, maar ik haak toch af.

Review criteria:

Goed
Goed
Slecht
Uitstekend
Uitstekend
Slecht

Reageer

FredHache 24-09-2010
  • Product half jaar of langer in bezit

Algemene score

5,0
Zelf een 3 keer geprobeerd, samen met hulp van een TomTom forum om een nieuwe kaart te downloaden op dit toestel, maar dit blijkt onmogelijk. Betalen gaat uitstekend op de site van TomTom, het downloaden van een kaart in onmogelijk. Net op je een fiets verkoopt via internet, en daarna zegt dat hij ergens in Tokyo staat, en dat je hem zelf maar moet halen. Geld retour ho maar.

Verder een prima toestel. Maar de reden van het downloaden is voor mij reden om liefst geen TomTom meer te kopen, of meteen een nieuwe en nooit meer een kaart te kopen. Het verschil tussen een kaart en een compleet toestel is oom miniem.

Ik wil gewoon een kaart op SD-kaart kunnen kopen in de winkel. Dan van mij past een activeringscode op de TomTom invoeren zodat de kaart en TomTom voergoed aan elkaar gekoppeld zijn.

Verder ben ik volgens een officiële test op academisch niveau ingedeeld, heb ik een Middelbare Technische School, en werk ik dagelijks met computers.

Het downloaden is niet te doen, althans erg lastig. Wil je later updaten, kun je beter geen TomTom kopen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Slecht
Goed
Slecht

Reageer

Specificaties

Schermgrootte
3,5 inch
Resolutie
320 x 240 pixels
Breedbeeld
Nee
Adresingave
contactpersoon, stad, straat, huisnummer, postcode
TMC
optioneel
Rijbaanbegeleiding
Nee
Text-to-Speech
Nee