Eclipse AVN4429p

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 4 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Eclipse AVN4429p op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,6

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

klaver123 21-07-2010
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Eclipse AVN4429p

Algemene score

6,0
Na 3x de pioneer D3 nu (wegens 3x diefstal) een Eclipse.

Pluspunten:

tomtom blijft de beste navigator in de wereld, dus een autoradio met tomtom = win

Mogelijkheid tot meenemen van de TomTom module in andere auto of wandelen is ook geniaal, zo heb je nog wat aan je afneembaar frontje.

bluetooth carkit heeft betere geluids kwaliteit dan de D3 met BT module.

eenvoudige bediening.

Nadelen:

Geluidskwaliteit blijft sterk achter t.o.v. de D3. Pioneer is meester. Veel voller, zelfs met subwoofer.

Audio opties, met name mp3, blijven achter. Zo kun je bv niet door mappen bladeren, info over mp3 op DVD gebrand is zeer beperkt. USB is nog erger. Geen map te vinden, alleen nummers.

scherm is kleiner dan de D3 dus minder movie ervaring.

Geen zones.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

srna513006 04-07-2009
  • Product paar weken in bezit
Geschreven voor: Eclipse AVN4429p

Algemene score

7,0
Omdat de fabrieksradio van mijn Nissan X-Trail (nieuwe type 10-2007) niet datgene deed wat ik ervan verwachtte heb ik 3 weken geleden ook de Eclipse II AVN4429 in mijn auto laten inbouwen.
In feite sluit ik mij bij de door mijn voorganger geplaatste update aan en ben ik eigenlijk best tevreden over de werking van dit apparaat.
Het blijkt nu overigens dat het niet mogelijk is om een externe microfoon aan te sluiten waardoor het geluid voor de ontvangende partij beter verstaanbaar zou kunnen worden.
Dit zal ook een beetje zijn oorzaak vinden in het feit dat ik al jaren een enthousiaste gebruiker van TomTom ben.
Niet dat TomTom nu zo geweldig is maar de grote mate van vrijheid van de al dan niet gratis upgrade mogelijkheden zoals flistpalen, GPS fix, kaarten, etc spelen hierbij natuurlijk wel een grote rol.
Ik heb echter toch nog wel wat minpunten:

De stuurbediening van mijn X-Trail is op dit moment op de functie van de cruise control na niet meer bruikbaar. Zelf de bediening van de bordcomputer functioneert niet meer omdat de aansturing via de fabrieksradio loopt en deze zal ook niet meer terugkomen. Gelukkig is de bediening ook nog via een knop op het dashboard mogelijk.
Binnenkort zal er een stuurbediening interface beschikbaar komen die in elk geval de radio en CD functionaliteit weer terugbrengt.

Verder heb ik nog een probleem met het hands free bellen via Bluetooth. Deze functie wordt door de geïntegreerde TomTom beschikbaar gesteld en dus niet door de radio.
Als ik tijdens het rijden een inkomend telefoongesprek aanneem dan gaat de radio automatisch in Mute zoals het ook hoort.
Bij een uitgaand telefoongesprek is dit niet het geval en blijft het geluid van de radio hoorbaar en moet dan handmatig zachter worden gezet welk eigenlijk niet wenselijk is.
Tijdens overleg met zowel het inbouwstation als de importeur van de Eclipse kwam aan het licht dat dit probleem te wijten is aan een mogelijk bug in de software van de TomTom.
Navraag hieromtrent bij TomTom heeft nog geen goed antwoord opgeleverd.

Op zich zijn de genoemde problemen nu niet van dien aard om nu het apparaat een negatieve score te geven maar ik wilde ze toch wel vermelden.

T.a.v. het gebruik via Bluetooth van hands free en de compatibiliteit mobiele telefoons nog even het volgende.
TomTom heeft wat compatibiliteit weinig problemen met Sony Ericsson maar met Nokia ligt dit een paar treden lager.
Je kunt weliswaar met de meeste Nokia toestellen hands free bellen maar als je de optie wilt gebruiken zoals telefoonboek downloaden, SMS berichten voorlezen, e.t.c. dan zijn er maar een paar geschikte Nokia toestellen.
Omdat ik zowel een volledig compatibele Nokia GSM (60210) als een Nokia E51 gebruik waarmee ik het telefoonboek niet naar de TomTom kan downloaden gebruik ik nu de volgende oplossing.
Ik download het telefoonboek vanuit de 6021 naar de TomTom en kan daarna dit telefoonboek ook met mijn E51 gebruiken.
Dit feest gaat uiteraard alleen door als je op beide telefoons dezelfde telefoonlijst wilt gebruiken.
Dit was het dan voorlopig.

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

davem0701 29-06-2009
  • Product paar weken in bezit
Geschreven voor: Eclipse AVN4429p

Algemene score

7,0
---------- update review 29-06-2009 ----------
Na eerder al een lovend bericht (zie eerder) geschreven te hebben op dit forum over de AVN4429 nu toch nog even een kritische aanvulling op een wezenlijk onderdeel, het de verstaanbaarheid van telefoongesprekken. In mijn eerdere test was ik zeer te spreken over de verstaanbaarheid, echter was dit op basis van gesprekken tijdens rijden in de stad(dus gem snelheid 50 km).
Nu blijkt dat tijdens het rijden op de snelweg met 100 of meer het gesprek totaal onverstaanbaar is voor de persoon aan de andere kant van de lijn. Deze hoort alleen een blikkerige stem, nauwelijks verstaanbaar. Achtergrondgeluid van de auto valt nog mee maar de mic op de TomTom PND is niet toereikend, ook niet als je zoveel mogelijk richting de mic praat met een luide stem.
Ga dus toch nog maar even terug naar inbouw station in de hoop dat ze iets kunnen betekenen. volgens mij bestaat er echter geen mogelijkheid om een externe mic aan te sluiten. Jammer, jammer, jammer, want verder voldoet ie aan al mijn wensen:-(:-(:-(. Benieuwd ook naar ervaringen van anderen tot nu toe en/of oplossingen/suggesties e.d.

---------- oude review 18-06-2009 ----------
Afgelopen weken gezocht naar een een radio/navigatie systeem met ingebouwde Bluetooth voor herkenning met IPhone, HTC Cruise en Motorola Pebl. In eerste instantie gekeken naar 1 dins toestellen waaronder Becker Cascade en de nieuwe Clarion VZ509E. Deze vielen af omdat beiden niet direct een goede Bluetooth verbinding hadden en adresboek van mobiele tel overnamen. Daarnaast was de Becker toch wat gedateerd met draaiknop navigatie.

Uiteindelijk werden we gewezen op de Eclipse AVN4429 die net in ons 1,5 dins slot bleek te passen. Dit toestel nu twee dagen in gebruik en is in 1 woord fantastsich te noemen.

-Perfecte Bluetooth verbinding met alle genoemde telefoons
-adresboek wordt zonder problemen direct overgenomen en is direct met touchscreen bedienbaar
-prima ontvangst van telefoon geluid en belangrijke, de andere partij hoort je ook uitstekend (vaak ligt hier het probleem). Weinig autogeluiden te horen tot nu toe
-spraakherkenning op Tom Tom die perfect werkt , dus adres intoetsen niet nodig
-herkent direct IPod en MP3 spelers(via USB of aux), kan ook een geheugenstick in die IPod meenemen overbodig maakt. Playlists ed drect te bedienen vanaf scherm
-dvd in de auto afspelen

en dit alles werkt perfect. Dus abolute aanrader!

Gr,Dave

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

T. de Wit 04-06-2009
  • Product paar maanden in bezit
Geschreven voor: Eclipse AVN4429p

Algemene score

9,0
Een geweldige navigatie. Begrijp niet dat er niet wat meer aandacht aan wordt gegeven. Geluid van de Eclipse is dik in orde en uiteraard navigatie van TomTom met volledige functionaliteit die meer dan goed is. Specificaties:
Afneembaar navigatiedeel doet tevens dienst als afneembaar front.

4.3” TFT beeldscherm (Touch Screen)
4 x 50w, 3V 6 kanaals preout
Ingebouwde Bluetooth® Wireless Technology (Handfree bellen)
DVD-Video weergave/iPod-Video weergave
SD kaart – muziekweergave
RDS/ RDS-TMC
CD, CD-R/RW, WMA en MP3 weergave
USB verbinding voor MP3 weergave
iPod® aansluiting met optionele kabel
Radio, dvd/cd, USB en iPod® touch screen te bedienen
Mogelijkheid voor achteruitrij camera (optioneel)
Mogelijkheid voor stuurwielbediening (optioneel)
Kleur display schakelbaar (rood en groen)
Map sharing (TomTom home)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer