HP dv7 Pavilion dv7-2260ed Entertainment Notebook PC

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 4 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de HP dv7 Pavilion dv7-2260ed Entertainment Notebook PC op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Adri Z. 11-02-2010
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

8,0
Zo'n drie maanden geleden heb ik mijn dv7-2260 ed notebook gekocht en vanaf dat moment dagelijks gebruikt voor internet, e-mail, office toepassingen, foto’en video bewerking, live tv of uitzending gemist bekijken en muziek opnemen en afspelen.

Ik heb meestal diverse applicaties tegelijk open staan. Alle applicaties werken prima en ik ben dan ook zeer content met deze notebook. Ik moet echter wel opmerken dat ik geen gamer ben en daarom niet kan oordelen of de videokaart van deze notebook ook toereikend is voor gaming.

Ook over Windows 7 ben ik tot nu toe zeer positief.Ik heb nog geen enkel probleem gehad!

Ik heb deze notebook ook al diverse keren via een HDMI kabel op mijn TV aangesloten en dat werkt perfect. Ik heb het geluid standaard op de HDMI uitgang ingesteld zodat ik dat niet telkens hoef te doen als ik de HDMI kabel aansluit. Als deze kabel niet is aangesloten komt het geluid gewoon uit de speakers van de notebook. Een aansluiting op TV met de klep van de notebook dicht (door iemand in dit forum gevraagd) is mogelijk maar dit moet wel even ingesteld worden via de geavanceerde instellingen voor energiebeheer. Je kunt natuurlijk ook het beeldscherm van de notebook uitschakelen via de toetsen “fn” en “F4” tijdens het kijken naar de TV.
Het geluid van de ventilator is hoorbaar, zeker als er geen andere omgevingsgeluiden zijn, maar dit is zeker niet hinderlijk.

Het spiegelende beeldscherm laat zeer scherpe beelden zien. Wel kan lichtinval van buiten of van kunstlicht alsook het niet recht voor het beeldscherm zitten het beeld dat gezien wordt negatief beinvloeden.
Deze glimmende notebook ziet er gelikt uit maar dat heeft ook een keerzijde. Vingerafdrukken laten zich erg gemakkelijk zien. Het meegeleverde poetsdoekje is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Dan nog het geluid. Ook ik schrok daar behoorlijk van toen ik de eerste tonen door de mini luidsprekertjes liet schallen. Het was echt geen gehoor. Maar dat was gelukkig van korte duur want na aanpassing van diverse geluidsinstellingen (zie mijn eerder gegeven commentaar) was ik al snel meer dan tevreden. En na verdere afstelloing (finetuning)durf ik nu te stellen dat het geluid voor een notebook meer dan prima is. Ik heb nog niet eerder zo'n goed geluid op een laptop van een ander merk gehoord (wel op ander HP's). Dat neemt niet weg dat het geluid, en dan met name de lage tonen, natuurlijk niet kan tippen aan dat van een goede geluidsinstallatie met een goede basbox. Maar dat kan en mag m.i. ook niet verwacht worden van de kleine speakers. Voor echt optimaal geluid kun je natuurlijk altijd een koptelefoon aansluiten

Ik ben altijd zeer kritisch als het gaat om op de aanslag van het toetsenbord. Meerdere keren in het verleden heb ik toetsenborden van PC’s verwisseld omdat ik daarmee niet comfortabel kon werken. Het toetsenbord van deze notebook slaat heerlijk aan en dus ook daar kan ik niet anders dan zeer positief over zijn.

En dan nog tot slot: Ik werk ook veel met de notebook op schoot. Ik heb het geluk dat ik probleemloos en langdurig met de benen gekruist in de luie stoelkan zitten en positioneer de laptop dan zodanig dat de noteboek slechts op enkele punten draagt en er dus meer dan genoeg ventilatieruimte vrij blijft terwijl ik zeer comfortabel kan werken. Van warm worden heb ik dus in het geheel nog geen last gehad.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

vonsje 12-01-2010
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

8,0
Ik zocht een laptop voor videobewerking in combinatie met mijn DV camera. Aangezien er vrij weinig betaalbare laptops te koop zijn met een firewire aansluiting, kwam ik al snel bij de Pavilion reeks uit van HP. Zeker met de actie van 100 euro retour was dit het meest aantrekkelijke model.
Ik heb 'm nu een week en ik ben zeer tevreden. Hij ziet er zeer gelikt uit en de prestaties zijn super. Het display is zeer helder en duidelijk. Ook gelijk mijn eerste ervaring met Windows 7, ook daar zitten veel verbeteringen ten op zichte van Xp & vista. De geluidskwaliteit is inderdaad niet echt geweldig, maar dat verwacht ik ook niet uit zulke kleine speakers. Ik heb een goede koptelefoon en daaruit is het geluid super!

Heb er direct Pinnacle Studio 14 op gezet voor videobewerking, dat werkt super! Wat ik wel vreselijk vind, is al die extra software van HP. Er zitten wel wat handige dingen bij maar de meeste software is dubbel, dus functies die ook in Windows 7 zitten. Dus daar ga ik nog 'ns rigoreus in spitten.
Ook vind ik de toetsen er wel fragiel uitzien, beetje plastic-achtig. Ik hoop dus niet dat dit ook daadwerkelijk snel kapot gaat, de tijd zal 't leren.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Specificaties

Opties
geheugenkaartlezer, webcam
Optische drive
DVD Super Multi DL
Besturingssysteem
Windows 7 Home Premium
Kleur(en)
zwart
Type/soort
laptop
Type
laptop PC
Processor(en)
2 (dual-core)