Inkjetprinters vergelijken en kopen (141 resultaten)

Filteren

Beste

Nieuwste

Inkjetprinters vergelijken

Een inkjetprinter gebruikt vloeibare inkt om haar afdrukken mee te maken. De inkt wordt met behulp van een spuitmond op het papier gespoten. De inkjetprinter is zeer goedkoop in de aanschaf, maar maakt wel gebruik van relatief dure inktcartridges. Concurrentie voor de inkjetprinter is er in de vorm van de laserprinter.

De huidige generatie inkjetprinters is naast het afdrukken van tekst en grafieken ook prima geschikt voor het printen van foto’s. Hiervoor bestaan ook speciale fotoprinters, die gebruik maken van de inkjettechnologie. Het afdrukken gebeurt vaak op speciaal fotopapier, wat de kwaliteit nog verder ten goede komt.

Inktcartridges

Fabrikanten van inkjetprinters maken het grootste deel van hun winst op de verkoop van inktcartridges, die na een bepaald aantal afdrukken vervangen moeten worden. Een inkjetprinter wordt meestal geleverd met één inktcartridge, die slechts deels gevuld is. Deze eerste cartridge moet dus relatief snel worden vervangen.

Wanneer je minder wilt besteden aan inktcartridges is er de mogelijkheid lege inktpatronen zelf bij te vullen, of bij een gespecialiseerd bedrijf hervulde of namaakcartridges te bestellen. Deze bieden echter niet altijd de gewenste kwaliteit.

Inkjetprinters vergelijken

De meeste inkjetprinters zijn afkomstig van gerenommeerde printerbouwers als Canon, Epson en HP. De kwaliteit van de printers is dan ook in de meeste gevallen prima. Toch kunnen de printers op enkele punten verschillen.
  • Printsnelheid
    Niet iedere printer maakt zijn afdrukken even snel. Wanneer je grote hoeveelheden documenten wilt printen en tijd daarbij een rol speelt, is het verstandig een printer met een hogere printsnelheid uit te kiezen.

  • Resolutie
    De maximale resolutie waarop een printer kan afdrukken, wordt aangegeven in dots per inch (dpi). Hoe hoger deze resolutie, hoe scherper de afgedrukte afbeeldingen zullen zijn. De kwaliteit is echter ook afhankelijk van het gebruikte bronbestand.

  • Aansluitingen
    Een aantal inkjetprinters is voorzien van extra aansluitingen zoals bijvoorbeeld een geheugenkaartlezer. Hiermee kan direct worden geprint vanaf geheugenkaartjes afkomstig uit bijvoorbeeld een camera.