Sony Ericsson X2 zwart, zilver

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 1 goedgekeurde review die zijn achtergelaten voor de Sony Ericsson X2 zwart, zilver op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,4

Schrijf een review

sjoerd_1 20-05-2010
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb dit toestel nu een aantal weken in het bezit en ik zal trachten een goede review te schrijven over dit toestel. Hiervoor heb ik de X1 gehad en ik moet bij voorbaat al zeggen dat ik daar soms naar terug verlang. Ik heb de X1 overigens nog steeds, maargoed ik gebruik deze nu eenmaal sinds enkele weken.
De doos is simpel, niet zoals bij de X1. Geen luxe doos waarin een luxe toestel geleverd wordt, maar eenvoudig. 4GB geheugenkaartje zit er standaard bij, net als een video-out kabel. Netjes qua accesoires.

Ik heb het toestel in Amerika gekocht, aangezien deze voor zover ik weet nog steeds niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. De software update die ik heb uitgevoerd is nog niet bepaald een verbetering. Het gekke is dat het toestel minder vaak vastloopt dan vlak na de update, maar verwacht niet dat je lekker vloeiend door alle menus kan bladeren. Zeker via windows-start gaat het nogal traag. De sony ericsson interface gaat nog redelijk goed. Deze gsm is dus echt niet sneller dan de X1. Op een of andere manier werkt het allemaal niet goed. Ik heb gelezen dat er in mei (deze maand dus) nog een update komt of is, dus ik ga hem zeker nog eens updaten. En blijven hopen dat er updates blijven uitkomen.

De camera is goed, 8.1MP maakt mooie plaatjes. Hoewel ik de camera niet veel gebruik. Wat ik wel veel gebruik is het toetsenbord. Dat werkt een stuk fijner dan bij de X1. Toetsen geven een goede feedback. Ook een positief punt is het scherm. Erg helder, uiteraard een mooie resolutie en ook onder bepaalde hoeken is het scherm nog erg helder. Wat weer minder goed werkt is het opladen. Hij laadt wel op, maar of het toestel klaar is met laden wordt niet aangegeven. Als je het toestel uit hebt staan, zie je de indicator van het laden, maar deze blijft maar aan staan. Na 8 uur laden had ik er genoeg van en heb ik hem maar uit het stopcontact gehaald. Navraag gedaan, en het schijnt inderdaad zo te zijn dat de indicator aan blijft staan en weergeeft dat ie aan het laden is terwijl deze al lang en breed klaar is. Over de capaciteit van de accu heb ik tot nu toe niet te klagen, deze houdt het redelijk lang uit bij normaal gebruik.
Het scherm werkt bij mij niet goed zonder stylus, deze moet ik in principe wel gebruiken om precies aan te klikken mogelijk te maken. Ook dat is een minpuntje. Het overall geluid is prima, daar heb ik geen klachten over. Hopelijk blijft dat ook zo na de nieuwe update.
Ook kun je weer je eigen panels inrichten en downloaden, en panels automatisch laten activeren bij bepaalde tijden, dus in de ochtend een andere panel dan in de middag. Dat is wel leuk gevonden. De auto-accelerator werkt in principe niet echt in programma's en het besturingssyteem reageert er ook niet op als je het toestel kantelt, dus daar hoef je niet teveel van te verwachten, maar dat had de X1 ook niet. Uiteraard kun je met WM 6.5 weer verschillende applicaties installeren. Gek vond ik dat Opera Browser niet pre-installed was.
De X2 is trager, en werkt minder fijn dan de X1. Een echte verbetering t.o.v. de X1 is het in mijn ogen absoluut niet. Dus als je het toestel aan wil schaffen (als die beschikbaar is op de Nederlandse markt) dan is het een goede optie om een werkend toestel eens in de handen te hebben (bv. bij de media markt).

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Specificaties

Dual SIM
Nee
Datanetwerk
GPRS (2.5G), UMTS (3G), HSDPA (3.5G), EDGE (2.75G), WAP
Kleur(en)
zwart, zilver
Toetsenbordindeling
qwerty
Schermgrootte
3,2 inch
Touchscreen
Ja
Vliegtuigmodus
Ja