Review: Sitecom Wireless Range Extender 300n van Victor Jetten

Victor Jetten
29-09-2011
Update:

In aanvulling van de review hieronder, de snelheid gaat dramatisch omhoog als je de extender met de utp kabel aan de PC koppelt zodat er een directe verbinding is. Voor degene die moeite hebben: ik heb een KPN experia box met een 802.11n netwerk (is een Thomson router). Alle apparaten zitten in het bereik boven 192.168.2.1 en daarboven Ik heb de extender als volgt ingesteld:
Basic settings: Universal repeater, netwerk naam Sitecom_bad320, kanaal 11 en root AP 'FRW3' (mijn netwerk naam);
Advanced settings: preshared key AES (voor het n netwerk, als je g hebt moet je TKIP gebruiken, hier ging ik de mist in) en natuurlijk password;
Toolbox: DHCP server uit, gateway naar de AP gateway (192.168.2.254 in mijn geval) en IP nummer van de sitecom zetten op 192.168.2.250. Steeds na iedere stap apply en continue en aan het eind apply en apply zodat de ok button verschijnt.
Dit werkt als wireless extender maar dan halveert de snelheid wegens up en downloaden, maar nu staat ie met een kabeltje direct naast mijn PC (op zolder) en heb ik de gewone volle snelheid weer. Het signaal gaat door twee vloeren van gewapend beton, niet slecht... ben wel tevreden
Succes!

Op 29-09-2011 schreef Victor Jetten:

wel even prutsen voordat het werkt, belangrijk is de juiste versleuteling: tkip voor een g netwerk en aes voor een n netwerk. Toen ik dat doorhad werkte het. verder een ip adres geven in het bereik vsn de router. manual is belachelijk. Ingesteld als extender halveert hij de snelheid! andere instellingen moet ik nog nakijken.
bij mij in combinatie met een kpn experia box.

Deze review is door Victor Jetten bijgewerkt. Onderstaande cijfers zijn de meest recente cijfers.
3.5 sterren

• Bereik
  • Installatie
  • Mogelijkheden
  • Betrouwbaarheid
Vorige review [ Review 10 van 30 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
8,8